Meteorologia

Arriba la primavera després de setmanes de temperatures altes

El canvi d'estació es produirà a les 22.58

per Redacció, Terres de l'Ebre, 20 de març de 2019 a les 11:13 |
Camp de roselles al Montsià | Sofia Cabanes
Esta nit comença oficialment la primavera. Tanmateix, el canvi d'estació arriba després de setmanes de temps primaveral. I és que l'hivern ha estat extremadament sec i, des de finals de gener, molt suau.

El canvi d'estació es produirà a les 22.58 d'este dimecres. Es dona la circumstància que per tercer any consecutiu la primavera astronòmica haurà començat un 20 de març –la data oscil·la cada any entre el 19 i el 21-. S'allargarà fins a les 17.54 del 21 de juny, moment en el qual començarà l'estiu.


El darrer dia de l'hivern astronòmic ha començat amb temperatures relativament fredes. No obstant, el migdia estarà marcat pel sol i una temperatura molt suau. Els termòmetres, de fet, aniran a l'alça els propers dies i no es preveu cap canvi de temps important.

Arriba el canvi d'hora

L'arribada de la primavera astronòmica també suposarà el canvi d'hora. Es farà la matinada del dissabte 30 al diumenge 31 de març i suposarà que caldrà avançar el rellotge –a les 02.00 seran les 03.00-. Malgrat els plans de la Comissió Europea, no serà l'últim canvi d'hora que, en principi, no se suprimirà fins al 2021.

La primavera també vindrà acompanyada d'una gran concentració de pol·len. En este sentit els experts han advertit que enguany poden "debutar" nous al·lèrgics i han reclamat una major presència d'al·lergòlegs a la sanitat pública davant una "malaltia sistèmica".

 

També hauries de llegir
Fa 19 setmanes

L'espectacle dels fruiters florits

Participació