El Servei d'Intervenció Socioeducativa del Baix Ebre atén 255 famílies i prop de mig miler de menors

El SIS ha desplegat de manera itinerant pels municipis de la comarca diversos serveis d’atenció adreçats a infants i adolescents i les seues famílies

per Redacció , Tortosa, 4 de març de 2019 a les 09:53 |
El Servei d'Intervenció amb famílies amb infants i adolescents de 0 a 18 anys ha atès 40 famílies | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 4 de març de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Un total de 255 famílies i prop de mig miler de menors han estat atesos pel Servei d'Intervenció Socioeducativa (SIS) del Consell Comarcal del Baix Ebre durant el seu primer any de funcionament. Este servei ofereix acompanyament, orientació, assessorament i intervenció, tant de forma individual com grupal, a les famílies amb infants i adolescents de 0 a 18 anys.

Amb este objectiu, enguany, el SIS ha desplegat de manera itinerant pels municipis del Baix Ebre diversos serveis d’atenció adreçats a infants i adolescents, i les seues famílies per afavorir el seu desenvolupament personal, la seua integració social i l’adquisició d’aprenentatges, disminuint situacions de risc i prevenint situacions més greus de desprotecció.


El Servei d'Intervenció amb famílies amb infants i adolescents de 0 a 18 anys ha atès enguany 40 famílies. Este servei ofereix suport, orientació i assessorament a la criança i educació dels fills i filles i en la dinàmica familiar, amb un acompanyament més individualitzat.

L'Espai Abraçades, un punt de trobada de mares i pares on es dona suport a la criança i educació d'infants de 0 a 3 anys, s'ha dut a terme a l'Ampolla i el Perelló, amb la participació de 14 famílies. Fa una setmana ha començat a Roquetes i properament es realitzarà també a Camarles.


El Servei d’Atenció Diürna, que al Baix Ebre rep el nom de la Tribu, es desenvolupa fora d'horari escolar a tots els municipis de la comarca a excepció de Tortosa. A més durant el període de vacances escolars d’estiu la Tribu continua a través del programa de suport al manteniment de les activitats realitzades durant el curs i es garanteix l’àpat dels infants i adolescents atesos.

El Cafè en família, un espai de trobada de mares i pares per compartir i aprendre sobre l’educació dels fills i filles. S’ha fet a Deltebre i Roquetes, adreçat a famílies amb fills que cursen Primària; i a Camarles, adreçat a famílies amb preadolescents.  En total han assistit una quarantena de famílies.

El programa Impulsats, que s'ha iniciat amb un grup d'onze adolescents de segon d'ESO de Deltebre, dona una atenció especialitzada a alumnes de Secundària que presenten problemàtiques associades al comportament. Actualment s’està fent una segona edició, també a Deltebre, amb alumnat de primer.

També s'ha donat suport a les famílies dels municipis més petits de la comarca (Alfara de Carles, Benifallet, Paüls i Tivenys) amb la realització de xerrades sobre educació emocional i la importància de quins límits es posen als fills, en les quals han participat 130 famílies.

Pel que fa a la franja d’edat de 16 a 18 anys, actualment els SIS col·labora amb les iniciatives de Garantia Juvenil que impulsa el Consell Comarcal del Baix Ebre.
Les professionals del SIS han valorat molt positivament l’acollida de tots els infants i adolescents i les seves famílies, així com la col·laboració de tots els ajuntaments i entitats de la comarca, i han remarcat la voluntat de seguir treballant en la millora del servei i en la posada en marxa de nous projectes.

 

Participació