Comença la implantació dels nous contenidors d'escombraries a Tortosa i dels nous camions de recollida

En les pròximes setmanes s'aniran instal·lant mil miler de nous contenidors, que permetran renovar tots els de resta actuals

per Redacció, Tortosa, 28 de febrer de 2019 a les 18:36 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 28 de febrer de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Els nous contenidors d'escombraries, que formen part del contracte de neteja, es començaran a implantar a peu de carrer en els pròxims dies a Tortosa. Els nous contenidors renovaran el sistema actual, ja que són de càrrega frontal, i facilitaran que la ciutadania puga dipositar les restes amb major comoditat gràcies a les obertures més grans que les actuals. En total, s'instal·laran mig miler de nous contenidors, que a més s'unificaran en illes que comptaran amb totes les fraccions existents: paper, vidre, envasos, orgànica i resta. D'esta manera es vol incentivar la recollida selectiva.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha instat els ciutadans a millorar la separació de residus: "cal que la gent recicle més i millor", ha dit, un fet necessari per reduir el percentatge de brossa que ha d'anar a l'abocador. Este dijous s'ha donat a conèixer l'aspecte dels nous contenidors, així com també del primer dels cinc camions que faran la recollida. La resta aniran incorporant-se paulatinament.


De la mateixa manera, també s'ha presentat la deixalleria mòbil, habilitada per recollir altre tipus de materials menys freqüents, que visitarà cadascun dels pobles de la ciutat almenys dos vegades al mes, així com també altres punts del nucli urbà.

En total, la inversió ascendix a 3,2 milions d'euros, entre la maquinària i els nous contenidors. Amb esta implantació quedarà implementat gairebé del tot el nou contracte de neteja viària i de recollida d'escombraries. Paral·lelament, en pocs dies també començaran les obres d'instal·lació de tres noves illes de contenidors soterrats: a la plaça de la Immaculada, a la rambla Felip Pedrell a l'alçada del Museu de Tortosa, i a la rambla Felip Pedrell, al costat de l'antic Mercat del Peix.

 

Participació