La tortosina Montse Castellà fitxa pel Fòrum Cívic Constituent presidit per Lluís Llach

Eeste divendres al migdia es farà la presentació oficial amb tots els membre d'este òrgan

Montse Castellà en un dels seus concerts.
Montse Castellà en un dels seus concerts. | Cedida
S.C.
08 de febrer del 2019
Actualitzat el 11 de febrer a les 11:50h
La cantautora tortosina Montse Castellà, segons ha pogut conformar l'aguaita.cat,  serà una de les 18 membres del consell assessor que haurà d'impulsar el Fòrum Cívic i Social per al Debat Constituent, presidit per Lluís Llach.

Este migdia, a Palau de la Generalitat, es farà la foto oficial i roda de premsa amb tots els membres dels Fòrum, que començarà les seues sessions de treball després de reunir-se amb el president Quim Torra.

El Consell per a l’Impuls del Fòrum Cívic i Social pel Debat Constituent és un òrgan autònom i provisional que té com a objectiu preparar les tasques d’anàlisi, articulació i creació d’un Fòrum Cívic i Social per fer el Debat Constituent. Es tracta d’un òrgan col·legiat adscrit al president de la Generalitat i tindrà la missió de preparar i posar en marxa el Fòrum com a instrument de participació i cohesió social, que compte amb la participació de la ciutadania, i que s’articuli com un espai de debat per tot el territori de Catalunya.

La tortosina hi arriba després d’una etapa de 7 mesos com a un dels principals càrrecs polítics al Departament de Cultura. Fins fa unes setmanes va ser Cap del Gabinet de la Consellera Laura Borràs, que la va cessar en el càrrec.

Castellà serà la veu ebrenca d’este Fòrum, en què hi figuren noms com la sociòloga Marta Rovira (vicepresidenta), Jordi Domingo (secretari)  i Antonio Baños, Carmina Castellví, Albano Dante Fachin, Jaume López, Àngels Martínez, Albert Noguera, Montserrat Palau, Miquel Puig, Gabriela Serra i Bea Talegón, entre d’altres, com a vocals.

Els membres del Consell Assessor no percebran cap retribució per l’exercici de les seves funcions, ni tindran cap dret de naturalesa econòmica per raó de l’assistència a les reunions del Consell, ni tindran dret a cap tipus d’indemnització.