agricultura sostenible

Amposta habilita una finca per a horts socials i ecològics públics

L'espai donarà prioritat a persones amb risc d'exclusió social i a projectes educatius i lúdics

per Redacció, Amposta, 30 de gener de 2019 a les 17:22 |
L'espai està situat prop del centre de Natzaret. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament d'Amposta transformarà una finca de més de dos mil metres quadrats en horts socials i ecològics públics. L'espai, situat prop del centre de Natzaret, pretén incentivar la integració de persones amb risc d'exclusió social que hi podran conrear els seus propis aliments. També la resta de veïns de la ciutat hi podran exercir "activitats educatives i lúdiques que fomenten els valors de l'agricultura ecològica i tradicional". Alguns horts seran per organitzacions no lucratives i ONG, i la resta els podran gestionar persones majors d'edat que no disposen de cap altre hort social ni parcel·les rústiques aptes per a activitats agrícoles.

El reglament establix que tindran preferència persones en situació d'atur i risc d'exclusió social, persones a càrrec de famílies nombroses, pensionistes, jubilats o similars que no porten a terme cap activitat remunerada, persones necessitades d'una activitat terapèutica, entitats que facen servir l'hort social per a finalitats pedagògiques, terapèutiques o socials i també les escoles i altres centres d'ensenyament reglat públiques o privades. 


Per adjudicar els horts es farà una convocatòria de concessió de llicències d'ocupació d'horts socials. Els sol·licitants hauran de presentar la instància pertinent.

 

Participació