producte local

L'Ebre potencia la producció ecològica local per fer front al mercat global

El territori s'ha convertit en un referent internacional pel que fa a diversitat de productes ecològics

per Redacció , Tortosa, 30 de gener de 2019 a les 12:29 |
Presentació de tres projectes ebrencs que treballen amb producte local ecològic. | DARP
Aquesta informació es va publicar originalment el 30 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) de la Generalitat de Catalunya a Terres de l’Ebre va organitzar este dimarts a la tarda, a Tortosa, una jornada de presentació de tres projectes que potenciaran en els propers anys la producció, coneixement, consum i comercialització dels productes ecològics de les Terres de l’Ebre.
 

Com s’ha vist darrerament amb els cítrics, les grans produccions a escala mundial  sovint  generen grans problemes de baixada de preus de venda als productors locals. Estos projectes pretenen abordar el problema des de la base del producte eco, de qualitat i del territori. I és que, en els darrers anys, les Terres de l’Ebre s’han convertit en un referent internacional pel que fa a diversitat de productes ecològics que surten d’aquesta zona. Entre productes (oli d’oliva, corder, cabrit, ous, arròs, mel, pa, vi, cervesa...) i famílies de productes (verdures, fruita seca, fruita de pinyol, cítrics...), es comptabilitza 25 varietats diferents, i totes produïdes a les Terres de l’Ebre per més de 500 empreses certificades en ecològic, entre pagesos, ramaders, i elaboradors.
 

El primer projecte, Xarxa Agroecològica Cooperativa - Terres de l'Ebre, engegat per un grup de treball format per la Fundació Ulldecona, l'Ateneu Cooperatiu, membres de grups de consum, productors/es, elaboradors/es, i distribuïdors/es de productes ecològics de Terres de l'Ebre, treballa per a crear una central de compres que facilite el consum i la comercialització de productes ecològics.
 
El segon, Sistema agroalimentari innovador a les Terres de l'Ebre, promogut pel Consorci de Polítiques Ambientals de les Terres de l’Ebre (COPATE) i dut a terme per la Fundació Agroterritori, és un projecte destinat a millorar les oportunitats de rendibilitat econòmica de les explotacions agràries ecològiques del territori. Té la voluntat de dotar de coneixement i d’eines al sector per a enfortir la comercialització en circuit curt des de la sostenibilitat i la potencialitat del territori.
 
I el tercer, Rebost Ecològic Terres de l'Ebre, és un projecte transversal entre productors, restauradors i sector turístic d’esta zona, que vol posar en relleu la gran varietat i importància dels productes ecològics que s’hi produeixen, i aconseguir el reconeixement d’estes comarques com a referent en alimentació ecològica a Europa.

 

Participació