municipal

Amposta connectarà tots els edificis municipals i públics amb xarxa de fibra òptica

La Junta de Govern Local aprova l’adjudicació del desplegament del cable de fibra i la gestió de la xarxa per poc més de 103.000 euros

per Redacció, Amposta, 29 de gener de 2019 a les 10:06 |
Entrada a l'Ajuntament d'Amposta. | Sílvia Berbís
Aquesta informació es va publicar originalment el 29 de gener de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Tots els edificis municipals d'Amposta quedaran connectats, durant el 2019, a través d’una xarxa de fibra òptica pròpia. La Junta de Govern Local de la capital del Montsià ja ha aprovat l’adjudicació tant del desplegament del cable de fibra com la gestió de la xarxa per un total de 103.700 euros en total (76.500 per al desplegament del cable de fibra i 27.200 per a l’electrònica).

"Es desplegaran 5.760 metres de cable que aniran tots soterrats, utilitzant canalitzacions municipals, algunes noves i algunes ja existents, i canalitzacions de la Generalitat utilitzades per la XOC (Xarxa Oberta de Catalunya), amb qui hem signat un conveni per a cedir-nos infraestructures mútuament i no fer més canalitzacions d’aquelles estrictament necessàries", explica el regidor de Noves Tecnologies, Transparència, Eficiència i Sostenibilitat Energètica, Pau Cid.


Actualment ja estan enllaçats amb fibra òptica pròpia l’edifici de l’Ajuntament, l’edifici administratiu, el de Serveis Socials, l’Oficina de Turisme, el Casal i la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC). "Amb el desplegament d’ara, s’uniran a l’Ajuntament la majoria d’edificis públics", explica l’alcalde, Adam Tomàs.

Així quedaran units a l’Ajuntament la zona esportiva (pavelló 1 d’octubre, auditori municipal, pavelló poliesportiu, piscina municipal i el Centre de Tecnificació), el Centre Obert, les dues llars d’infants municipals, la Policia Local, Lo Pati, el Museu de les Terres de l’Ebre, l’Hospital, la Residència de Gent Gran, el Mercat Municipal, l’edifici del Sindicat, el Centre d’Atenció Primària actual i l’edifici nou.

Quedaran pendents de connectar l’edifici de la Biblioteca i Esardi, "on s’arribarà des del Mercat Municipal per la canalització quan s’acaben les obres del carrer Tarragona", afegeix l’alcalde. La Policia Local i l’Hospital, d'altra banda, també es mantindran connectats amb radioenllaços.

 

Participació