Detinguts sis homes pel robatori de dos tractors al Baix Ebre i al Montsià

Els acusats formaven part d'un grup criminal on cada un dels integrants desenvolupava una funció clau en els robatoris i la posterior venda

Un agent dels Mossos amb un dels tractors robats.
Un agent dels Mossos amb un dels tractors robats. | Mossos d'Esquadra
Redacció
28 de gener del 2019
Actualitzat a les 17:05h
Els Mossos d'Esquadra detenen sis homes d'edats compreses entre els 36 i els 57 anys com a presumptes autors del robatori de dos tractors a Masdenverge i a Xerta. Els acusats són de nacionalitat espanyola, marroquina i ucraïnesa, i veïns de Reus, Amposta i Masdenverge.

Els fets es remunten al passat 2 de gener quan un ciutadà va denunciar que li havien sostret el seu tractor, i una arada que portava enganxada, d'una finca de Masdenverge, al Montsià. Dies després, el denunciant va informar els agents que un tractor de les mateixes característiques que el seu estava a la venda per la zona de Tarragona. Esta informació va portar els investigadors fins a una nau industrial de Constantí, on van localitzar el vehicle sostret i van detenir dos homes de nacionalitat marroquina, els quals tenien la intenció de vendre'l al mercat negre.

Un cop lliurat el tractor recuperat al seu propietari, els agents van continuar les seues indagacions que van finalitzar amb la detenció de quatre homes més a la comarca del Montsià. Entre estos detinguts estarien els autors materials del robatori i el propietari d'un magatzem agrícola de la localitat de Masdenverge, on havia estat guardat el tractor i on es va localitzar i recuperar l'arada que feia falta. A la mateixa finca també es van localitzar diverses peces pertanyents a un altre tractor que va ser sostret a principis de novembre de l'any passat a Xerta, al Baix Ebre. En este cas, després de robar-lo, el van desballestar i van vendre una part de les peces.

La investigació continua oberta per tal d'esbrinar si els detinguts es troben relacionats amb altres fets delictius similars ocorreguts a la demarcació.

Els detinguts van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resten pendents de comparèixer davant l'autoritat judicial competent.