El regidor d'Amposta Germán Ciscar denuncia Sorea per «apropiació indeguda i estafa continuada»

Segons el regidor, esta presumpta estafa hauria afectat als abonats ampostins en una quantitat d’1 milió 47 mil euros | Argumenta que l'empresa concessionària ha cobrat durant 14 anys per un servei d'atenció telefònica que hauria de ser gratuït

Una aixeta d'aigua oberta
Una aixeta d'aigua oberta | ACN
Sofia Cabanes
15 de gener del 2019
Actualitzat a les 20:46h
El regidor de l’Ajuntament d’Amposta Germán Ciscar ha presentat davant dels Jutjats d’Amposta una denúncia dirigida a Sorea, l’empresa subministradora d’aigua de la ciutat. Ciscar ha denunciat l’empresa per “apropiació indeguda i estafa continuada”, pel fet que l’empresa estaria cobrant des del 2005 –quan va guanyar la concessió, durant 25 anys- als seu abonats per un servei “que hauria de ser gratuït”, concretament, l’atenció telefònica les 24 hores, durant els 365 dies de l'any. Segons el regidor, esta presumpta estafa hauria afectat als abonats ampostins en una quantitat d’1 milió 47 mil euros.

Ciscar, regidor a l’oposició (es va presentar per Plataforma per Catalunya i en va ser militant fins al 2015, tot i que ara representa una plataforma ciutadana independent) va presentar fa uns mesos al ple municipal una moció, que va ser aprovada, en què reclamava que Sorea complís amb les 8 hores diàries d’obertura de l’oficina d’atenció al ciutadà a la ciutat tal com s’estipula per contracte, en comptes de les 4 que oferia realment. “L’empresa, per justificar-se, va enviar un document al consistori justificant que no estava oberta durant 8 hores al dia perquè oferia altres serveis a canvi, com ara la pàgina web, la gestió de les xarxes socials i un servei d’atenció telefònica. Però aquí van cometre un error, i és que en el seu document van reconèixer que cobren uns 6,6 euros que apliquen a tarifa en línia diferenciada. Clar, tu no pots aplicar a tarifa un servei que en realitat és una de les millores que vas presentar per guanyar el contracte”, ha exposat en declaracions a l'aguaita.cat. Els 6,6 euros (aproximats), multiplicats per 11.283 abonats durant 14 anys suma 1,047 MEUR que “l’empresa hauria estafat als abonats”. A partir d’estes dades, el regidor, assessorat per un advocat, va presenta la denúncia este dilluns als jutjats de la capital del Montsià.
 

El regidor a l'oposició German Ciscar. Foto: Cedida


Segons exposa Ciscar, entre les millores que Sorea va oferir per guanyar el concurs per a la gestió del subministrament de l’aigua a la ciutat, “va ser l’atenció telefònica als seus abonats les 24 hores al dia, els 365 dies de l’any” i “una millora que s’ofereix entre les prestacions d’un contracte mai es pot cobrar”, argumenta el regidor. “No podem permetre que aquesta empresa segueixi estafant a la ciutat. Si alguna cosa positiva podem extreure d’aquesta estafa, és que els diners es retornaran als ciutadans i, per tant, també a Amposta”, ha afegit el regidor.

D’altra banda, la denuncia demana als jutjats que requereixin a l’Ajuntament totes les despeses detallades del que suposa la concessió amb Sorea. "Amb aquest document es podrà contractar si l’empresa està cobrant per serveis que ni l’Ajuntament ni els usuaris han contractat”, ha conclòs.