Municipal

Aigües de Tortosa aconsegueix estalviar fins a 90.000 euros anuals millorant la tecnologia

L'alcaldessa Meritxell Roigé va anunciar durant l’Audiència Pública que l’empresa hauria estalviat fins a 500.000m3 d’aigua

per Redacció, Tortosa, 18 de desembre de 2018 a les 20:34 |
L'Audiència Pública de l'Ajuntament de Tortosa, este dilluns. | Cedida
Aquesta informació es va publicar originalment el 18 de desembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’empresa Aigües Tortosa hauria aconseguit un estalvi anual d’aigua de 500.000 metres cúbics, el que alhora suposa un estalvi econòmic d’uns 90.000 euros anuals. Un fet que, segons l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha estat possible gràcies a les campanyes de recerca de fuites i a l’aplicació de tecnologia en eficiència hidràulica. 

Estes dades es van fer públiques durant la primera Audiència Pública de l’Ajuntament de Tortosa, complint el reglament de Participació Ciutadana del consistori. La conferència, que va tenir lloc el passat dilluns la tarde, té com a objectiu informar de les ordenances fiscals i dels pressupostos aprovats per al pròxim exercici, i va detallar àrea per àrea les grans xifres que regiràn l'acció de govern de l'any que ve. Entre altres aspectes, l'alcaldessa va destacar que “estos comptes, els últims del mandat, serviran per concloure les accions previstes i recollides al Pla d'Acció Municipal i a l'Acord de Govern”. Unes accions que, segons Roigé, “continuen posant l'accent en l'eix social amb l'aplicació de mesures encaminades a les persones amb més necessitats i a la bonificació de diferents serveis”.


Altres accions de govern

Durant l’Audiència Pública també van voler remarcar altres accions que es té previst que es duguen a terme durant l’any vinen. Una d’elles és l'aposta per l'esport com a element de dinamització de la ciutat, també des d'un punt de vista turístic, ja que per al juliol de l’any vinent tenen previst celebrar els World Sports Games. En este sentit, també es va destacar la finalització del Complex Esportiu Win amb la construcció de la segona fase. Pel que fa a l'apartat urbanístic, Roigé va apuntar diferents actuacions al nucli antic, com l'execució de la plaça de la Catedral o la construcció del passeig de les Cultures, va assenyalar l’alcaldessa de Tortosa. En matèria cultural també destaquen les ampliacions del Museu i del teatre auditori Felip Pedrell, que des del consistori preveuen millorar amb vista a la Capital de la Cultura Catalana de Tortosa l'any 2021.

Durant conferència, l'alcaldessa també va fer una anàlisi exhaustiva dels comptes municipals. Roigé va apuntar que en els últims dos anys “ha aconseguit alliberar dos milions d'euros dels préstecs amb les entitats bancàries, amb la qual cosa ha situat la ràtio d'endeutament al voltant del 57%, una de les més baixes que es recorden”. Un fet que, segons l’alcaldessa, deixa l'economia municipal en una situació molt positiva amb vista als pròxims mandats.

 

Participació