La Cavalcada de Reis de Tortosa tindrà com a protagonista a 'El Rei Lleó'

La desfilada tornarà a comptar amb la participació de la Banda Municipal de Música i de l'Escola de Teatre, així com d'una quinzena d'entitats de la ciutat

El regidor de Festes, Domingo Tomàs, amb l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, amb el cartell de la Cavalcada.
El regidor de Festes, Domingo Tomàs, amb l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, amb el cartell de la Cavalcada. | Cedida
Redacció
18 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:39h
La cavalcada de Reis de Tortosa lluirà este any al voltant de ‘El Rei Lleó’, el dissabte 5 de gener. Així ho han anunciat l’alcaldessa del municipi, Meritxell Roigé, i el regidor de Festes de l’Ajuntament, Domingo Tomàs, els quals han destacat la popularitat del personatge de Disney, tant a la gran pantalla com als musicals.

"Es tracta d'una temàtica llargament esperada per l'organització de la Cavalcada, i ara, en aquest moment en el qual hem arribat, després dels anys, a una maduresa i a un model consolidat i de referència a nivell de país, ens trobem en disposició d'afrontar el seu muntatge ha apuntat Tomàs. Per la seua banda, l'alcaldessa ha destacat que, en esta edició de la Cavalcada de Reis de Tortosa, “s'hi han posat més recursos i mitjans que mai per poder estar a l'altura d'una temàtica de realització complexa” que un cop més comptarà amb la participació de l'Escola Municipal de Teatre, la Banda Municipal de Música i fins a 15 entitats de la ciutat i el voluntariat.

La programació de Reis 2019 començarà la tarda del dijous 3 de gener amb la recollida de cartes dels xiquets i xiquetes per part dels Patges Reials, que s'avançaran uns dies a Ses Majestats d'Orient, que arribaran a Tortosa el dissabte 5. Després del seu desembarcament a Ferreries, i de la tradicional Adoració al Roser, es traslladaran a l'Ajuntament de Tortosa on rebran les claus de la ciutat de mans de l'alcaldessa i pronunciaran unes paraules des del balcó principal de l'edifici consistorial. Després, es posaran al capdavant de la Cavalcada que recorrerà l'avinguda Generalitat fins a arribar al Parc Municipal Teodor González, on faran el lliurament de regals als xiquets i xiquetes que ho hauran sol·licitat prèviament, bé a la Regidoria de Festes de l'Ajuntament de Tortosa o el mateix dia a les 19.00 hores al punt habilitat al costat de l'escenari del Parc.