Un setantena d’alumnes d’escoles de dansa de les Terres de l’Ebre participen en una masterclass de l’Institut del Teatre

Docents del Conservatori Professional de Dansa impartiran la sessió este dissabte a Amposta

Imatge d'arxiu d'una masterclass de l'Institut del Teatre.
Imatge d'arxiu d'una masterclass de l'Institut del Teatre. | Cedida
Redacció
13 de desembre del 2018
Actualitzat a les 18:39h
Alumnes de diferents escoles de dansa de les Terres de l’Ebre participaran este dissabte 15 de desembre, a partir de les 10 h, en una masterclass de dansa gratuïta impartida per professors del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre. La sessió, que tindrà lloc al Teatre de la Fila d’Amposta, s’adreça a alumnes d’a partir de 7-8 anys.

El principal objectiu de la iniciativa, que s’emmarca dins de la cinquena edició del projecte ‘Dansa en xarxa’, és donar a conèixer els ensenyaments professionals i superiors de dansa que s’impartixen a l’Institut del Teatre i potenciar la interrelació del centre amb les escoles de dansa de Catalunya.

A hores d’ara hi ha inscrits una setantena d’alumnes de les escoles següents: l’Escola de Dansa Maria Lozano, d’Amposta; l’Escola Municipal de Música i Dansa, de Mora de l’Ebre; Núria Díez Dansa, de Reus; i l’Escola de Dansa i Música, de Montbrió del Camp. Durant la masterclass els alumnes es dividiran en tres especialitats: dansa clàssica, dansa contemporània i dansa espanyola.

El projecte ‘Dansa en xarxa’, arreu de Catalunya
La masterclass d’este 15 de desembre a les Terres de l’Ebre és la sisena i última de les sis que l’Institut del Teatre ha programat arreu del territori català, entre els mesos d’octubre i desembre amb motiu del projecte ‘Dansa en xarxa’.

Després de les masterclass, entre els mesos de febrer i març de 2019, es duran a terme tres sessions formatives també gratuïtes (una per a cada especialitat de dansa) orientades a assessorar els alumnes que vulguen aprofundir els seus estudis o que tinguen interès en presentar-se a les proves d’accés als cursos de 1r, 2n o 3r del Conservatori Professional de Dansa de l’Institut del Teatre, on s’oferixen de manera integrada els estudis del grau professional de dansa, així com l’ESO i el batxillerat d’arts.