La Ràpita es bolca en la Marató amb nombroses activitats solidàries

Esport, música, actes infantils, tapes, xocolatada i moltes altres propostes per contribuir a recaptar fons per a la recerca sobre el càncer

1200_1544619800marat
1200_1544619800marat
Redacció
12 de desembre del 2018
Actualitzat a les 14:04h
La Ràpita s’involucrarà de forma massiva al llarg de la setmana i especialment diumenge en els actes de la Marató de TV3. Nombroses entitats rapitenques han organitzat activitats i exhibicions, amb la coordinació de la regidoria d'Atenció a les Persones, per sumar-se a l’onada solidària, que enguany posa la mirada en el càncer, una malaltia que pateixen al llarg de la seua vida un de cada 2 homes i una de cada 3 dones.

Diumenge vinent, 16 de desembre, se celebrarà la 27ena edició de La Marató de TV3, que destina enguany, per quarta vegada, el seu esforç divulgatiu i també la recaptació econòmica que es faça a la recerca biomèdica sobre el càncer. A la Ràpita són moltes les entitats que organitzen actes durant la setmana, i especialment diumenge, per col·laborar amb la Marató.

Algunes de fet ja han fet activitats, com la Unió de Comerç Rapitenc, que coincidint amb la Fira d’Aparadors va fer una col·lecta. A més, l’Associació L’Abarra organitza ‘La ruta del pintxo’, a benefici de La Marató de TV3, amb tapa + canya a 3 euros, divendres i dissabte.

Durant la setmana hi hauran diverses activitats, com és el cas d’esta ruta de tapes o una activitat divendres a les 6 de la tarda a la biblioteca. Pel que fa a dissabte, a les 16 h, començarà la caminata per des del col·legi Carles III, pujada a la Torreta i, en arribar, pa amb xocolata per a tothom (Inscripcions a 2 €, una hora abans de l’activitat), i a les 19 hores, a l’Església Nova actuarà la coral Veus dels Alfacs.

El gruix del programa, però, es concentra diumenge. Matinem per la Marató és el lema de les activitats que començaran a les 9 del matí amb el Curs Navette a la plaça 1 d’octubre i el test de Cooper al voltant del pavelló organitzats pels Fondistes Rapitencs. Durant el matí una altra entitat esportiva, en este cas l’escola de Vela del Club Nàutic, organitza sortides a la badia, amb les inscripcions al pavelló firal. I encara més esport, de 9.45 a 10.15 amb el gimnàs Badia Fitness, que organitza una Master Class de Bodybalance, una de Sh’Bam de 10.30 a 11.30 i una altra de Bodycombat d’11.30 a 12.

Per als que prefereixen l’ergòmetre, l’Associació de Rem La Ràpita en posa a l’abast del públic de 10 a 12, mentre que a les 11 hores el Club Gimnàstic Rapitenc farà una exhibició. Per als més petits, encara diumenge al matí, de 10.30 hores a 13, el Centre Obert organitza un taller infantil.

I també la música i el ball tindran protagonisme, amb l’exhibició a càrrec de la Banda de Tambors i Cornetes de la Ràpita a les 12; l’audició i taller de sardanes a càrrec de la Cobla Principal Rapitenca i l’Agrupació sardanista a les 12.20 hores i el taller d’exhibició de balls en línia a càrrec de Country Sheriffes a les 12.50 hores. Tot això serà a la plaça 1 d’octubre i al pavelló firal, però també l’auditori Sixto Mir serà un punt d’atenció pel concert que oferirà a les 12 la banda juvenil de l’Agrupació Musical Rapitenca.

Pel que fa a diumenge a la tarda, la Marató puja a l’escena de l’auditori Sixto Mir a partir de les sis de la tarda, amb les actuacions de l’Orfeó Pau Casals, l’Esbart Dansaire Rapitenc, la Rondalla Rapitenca, el grup de teatre Xip Xap, l'Associació Mar de fora, l’Escola de dansa Esther Roselló i l’Escola Jas Dansa.

A més a més, per al diumenge a les 17 h hi ha programat un concert de nadales al Casal Municipal a càrrec de la coral de l’entitat; i a les 18 h, a la pista de patinatge: Festival de Nadal de patinatge artístic, amb entrada gratuïta.

Ràdio Ràpita també se suma als actes de la Marató amb una programació especial dijous 13 de desembre.