Els denunciants de la pista poliesportiva de la Galera lamenten «la incomprensió i la crispació» envers els veïns

Expressen que el problema radica "en la inactivitat, la manca d’empatia i la indolència de l’Ajuntament envers el seu problema durant anys i anys"

Pista poliesportiva de la Galera.
Pista poliesportiva de la Galera. | Google Maps
Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 17:30h



El passat dia 5 de desembre l’Ajuntament de la Galera feia efectiu el tancament de l’única pista poliesportiva del municipi en compliment d’una sentència ferma que condemna el consistori a suspendre les activitats en este emplaçament fins que es concreten i es duguen a terme les mesures necessàries per tal d’evitar les molèsties als veïns afectats que van portar el cas als tribunals.

El Consistori s'ha vist obligat a donar compliment a la decisió judicial que l'obliga a tancar i fer un estudi d'impacte acústic, que ja ha estat encarregat a una empresa homologada, amb un cost de 1.200 euros.

La notícia ha generat una notable polèmica al municipi. Tan és així, que fins i tot diumenge es va organitzar un partit reivindicatiu com a mesura de protesta a la mateixa pista.

Després de la dimensió que ha adquirit el cas. Ara, els veïns que van denunciar la contaminació acústica i els problemes que els causava el soroll generat per la pista han emès un comunicat en què lamenten la “crispació” i “incomprensió” que el cas ha aixecat envers la resta de conciutadans.

“Les conseqüències de tot plegat són ben evidents”, lamenten. Deu anys desprès que iniciessen el camí legal per acabar amb les molèsties de soroll, “desprès que els tècnics  i la Justícia els hi hagi donat la raó, es veuen obligats a passar per una mena de judici públic tot iniciat arran del ban del dia 5 de desembre de 2018, que es va difondre en webs, xarxes socials i diverses publicacions, i que tant negativament a afectat a la convivència entre els veïns de la Galera”, expressen en un comunicat emès a través de la seua advocada.  
  
Els denunciants asseguren que “arran  de  les  darreres  publicacions  i  bans,  la  situació  actual  ha  empitjorat  de  manera dràstica, atès  que, a més  d’haver  de  conviure amb el  problema  dels  sorolls  diaris  que genera un equipament obsolet per causa de la passivitat municipal, ara han d’afrontar la incomprensió i crispació de la resta de veïns amb qui sempre ha mantingut una relació de convivència cordial per damunt de tot”. Continua el comunicat, que recorda que la sentència reconeix el dret  fonamental  a  la  salut  i  al descans  dels veïns afectats, i a poder gaudir de la tranquil∙litat en l’àmbit del seu domicili.

Els veïns que van denunciar el cas asseguren que el problema i els fets denunciats “són reals” i que no  radiquen  en  absolut  en  la seua  manca  de paciència ,  “sinó  en  la  inactivitat,  la  manca  d’empatia  i  la indolència de l’Ajuntament envers el seu problema durant anys i anys”.