El Fòrum del Talent aborda este dijous el valor creatiu i intel·lectual del silenci

La sessió, a càrrec de Teresa Guardans, es farà este dijous 13 de desembre de 16.30 a 19.00 hores a la sala Emili Vives del Consell Comarcal del Montsià, a Amposta

Teresa Guardans és filòloga, documentalista i doctora en Humanitats
Teresa Guardans és filòloga, documentalista i doctora en Humanitats | Cedida
Redacció
11 de desembre del 2018
Actualitzat a les 12:22h
Teresa Guardans és el nou nom que se suma a la llista de professionals i pensadors que porten les seues reflexions i experiències al Fòrum del Talent. Una aposta del Consell Comarcal del Montsià per apropar a les Terres de l’Ebre noves propostes de reflexió col·lectiva i anàlisi de diferents mirades del món.

La nova sessió, este dijous 13 de desembre a partir de les 16:30, anirà a càrrec de Teresa Guardans (Barcelona, 1956), qui reflexionarà sobre el silenci i el seu valor creatiu. Guardans és filòloga, documentalista i doctora en Humanitats. Forma part de l’equip de recerca Didàctica, valors i qualitat humana del Centre d’Estudi de les Tradicions de Saviesa (CETR).

“La verdad del silencio” és un dels treballs d’esta professional, que defensa que la creació humana i la saviesa sorgeixen del silenci i que res es pot generar des del soroll. És per això que Guardans defensa que el silenci i la paraula són pilars imprescindibles del coneixement humà. En la seua obra es noten les influències de pensadors contemporanis i místics com Bhagavad Gîta, Eckhart, Rûmî, Al-Yîlî, Lanfranchi, Juan de la Cruz o Teresa de Jesús.

De tot plegat en parlarà a la sessió programada a la seu del Consell Comarcal del Montsià, on també es dedicarà una estona i un espai a la pràctica del silenci, a manera d’invitació a endinsar-se en la lucidesa que proporciona el fet de no generar paraules ni soroll.

Esta  és la quarta proposta de la nova edició del Fòrum del Talent, que impulsa l’Agència de Desenvolupament Local del Montsià i finança el Servei d’Ocupació de Catalunya. El fòrum va arrencar fa 5 anys com una aposta per crear un espai per trobar-se i compartir experiències i noves idees sobre el món i el desenvolupament humà. La informació sobre el Fòrum del Talent es pot trobar a http://forumdeltalent.com/ i també a les xarxes socials: https://www.facebook.com/forumdeltalent/