Movem Tortosa insta als grups municipals a donar suport a les reclamacions dels metges

El grup vol que es realitze una declaració institucional exigint a la Generalitat millores per als professionals sanitaris

Els regidors de la formació Movem Tortosa.
Els regidors de la formació Movem Tortosa. | Cedida
Redacció
28 de novembre del 2018
Actualitzat a les 17:19h
El grup de l'oposició de l'Ajuntament de Tortosa Movem ha manifestat el seu suport a la vaga que els metges i metgesses de l'atenció primària estan efectuant durant esta setmana. Movem Tortosa ha fet arribar als grups municipals del consistori un text on reclamen que la resta de partits es posicionen a favor de l'atenció primària i exigisquen conjuntament a la Generalitat la baixa de ratios, la contractació de més metges i metgesses i la reversió de les retallades. Esta comunicació s'ha fet amb l'objectiu que en el ple de dilluns es puga aprovar un text de reclamació conjunt.

Jordi Jordan, portaveu de la formació, ha remarcat que Movem "defensa la sanitat perquè és un dret públic", i ha seguit afirmant que "l'atenció primària és la part del sistema més propera a la ciutadania, on els CAPS i metges de família, necessiten revertir les retallades perquè estan desbordats i saturats sense poder exercir amb més qualitat i garanties la seua feina". Jordan també ha apuntat que "els governs dels postconvergents i especialment ERC, que gestiona la conselleria de sanitat, han retallat més de 900 places de metges i metgesses de família".

El portaveu del partit ha assenyalat que esperen que l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, i el grup d'ERC "no facin com amb el projecte del nou hospital, que l'han deixat a perdre a favor de Tarragona i altres ciutats on sí que es construiran nous hospitals". Segons han afirmat, el que Movem Tortosa proposa com a solució és acceptar les propostes dels sindicats de metges, el que comportaria pujar els impostos a les persones que cobren més de 120.000 euros o aprovar els pressupostos de l'Estat.