S'estrena 'Desconnectats', un documental sobre la manca d'infraestructures de transport al territori

El projecte compta amb diversos testimonis experts que debaten sobre la viabilitat d'infraestructures com el Corredor del Mediterrani

Frame del documental 'Desconnectats'.
Frame del documental 'Desconnectats'. | Cedida
Redacció
19 de novembre del 2018
Actualitzat a les 16:46h
Tant a l'Estat, com a l'Ebre, les iniciatives en marxa o la falta d'iniciatives, són anècdotes o patrons? "Si són anècdotes, es poden canviar en una decisió política, si són patrons s'ha de canviar de lògica", apunta Germà Bel, ebrenc i reconegut expert en infraestructures. És al voltant de la xerrada que Bel va efectuar al Centre d'Art Lo Pati d'Amposta, el 17 de setembre de 2016, que s'estructuren tota una sèrie de testimonis d'experts i professionals amb un clar objectiu: aportar claredat al debat sobre el Corredor del Mediterrani.

Per altra banda, un dels altres aspectes que s'aborda és la participació de les Terres de l'Ebre en el debat sobre les infraestructures de transport i comunicació. Els autors analitzen les iniciatives i les fórmules de governança, tant a l'Ebre com a altres llocs, per abordar la resolució de les necessitats territorials i establir una agenda global de propostes per projectar-se en el futur.

El documental s'ha estat gestat durant els últims quatre anys, i a banda de Germà Bel també intervenen Daniel Albalate (Professor Agregat d'Economia de la Universitat de Barcelona), Joan Amorós (President de FERRMED), Josep Bayerri (Periodista), Montse Castellà (Portaveu de la Plataforma Trens Dignes Terres de l'Ebre) i Jaume Font (Professor titular de Geografia de la Universitat de Barcelona, expert en infraestructures i turisme), entre molts d'altres.

'Desconnectats', un documental de Toni Royo, Santi Valldepérez i Toni Balada, compta amb el suport financer de la Diputació de Tarragona i els ajuntaments de l'Aldea, Amposta, Deltebre i Sant Carles de la Ràpita, a més de 141 donants particulars que van fer possible aconseguir els 5.000 € de la campanya de micromecenatge impulsada el mes de juny de 2016.

L'estrena del documental serà el dijous 29 de novembre a Amposta. Podeu veure el tràiler aquí: