El cranc blau apareix a les Illes Balears

L'espècie, que només s'havia vist a les costes ebrenques, ha arribat a Eivissa i Formentera

El cranc blau americà pot fer 25 cm d'ample i en destaquen les seues pinses, de color blavós.
El cranc blau americà pot fer 25 cm d'ample i en destaquen les seues pinses, de color blavós. | L'Andarin pesca esportiva
Redacció
06 de novembre del 2018
Actualitzat a les 18:18h
El cranc blau ha arribat a les Illes Balears. A finals d'este estiu ja s'han pogut observar diversos exemplars del crustaci a diverses parts de la costa balear. Un d'estos llocs és l'estany des Peix, a l'illa de Formentera, però s'apunta que també podria trobar-se a altres punts de les Pitiüses, a causa de la seua velocitat de proliferació.

L'oceanògrafa del Centre de Recuperació d'Espècies Marines de Sant Antoni, Verònica Núñez, ha assenyalat que està sorpresa per la velocitat del crustaci i per la seua agressivitat. Tot i que encara ho estan investigant, els especialistes encara no saben com el cranc blau ha pogut arribar fins a les costes balears. L'oceanògrafa indica però, que "pot haver arribat nedant" o possiblement que "algun exemplar hagués arribat surant sobre un plàstic o algun altre element contaminant".

De moment els balears encara consideren al cranc blau com a una espècie al·lòctona, ja que encara no s'han documentat danys en les espècies autòctones, cosa que si ha passat al delta de l'Ebre.

Al Delta la Generalitat ha autoritzat la intensificació de la pesca comercial per intentar contenir l'expansió del crustaci, però a Formentera els pescadors tenen prohibida la captura del cranc blau, igual que amb la resta de marisc. Allí només poden capturar-lo els mariscadors i pescadors professionals amb la corresponent llicència del Govern balear.