memòria històrica

Tortosa retira el monument franquista d'homenatge a la Guàrdia Civil del parc municipal

El ple va provar este dilluns una moció, presentada per la CUP, que s'havia desestimat feia un any i mig quan es va supeditar al catàleg de simbologia feixista que enllesteix el consistori

per Redacció , Tortosa, 6 de novembre de 2018 a les 12:33 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de novembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'Ajuntament de Tortosa retira, este dimarts, el monument franquista d'homenatge a la 'Promoción Ebro' de la Guàrdia Civil que la Organización Juvenil Española, vinculada al 'Movimento' de la dictadura de Franco, va instal·lar al parc municipal Teodor González en el 30è aniversari de la victòria feixista de la Guerra Civil i que encara es trobava a tocar del parc de jocs infantils del recinte.

La retirada es fa just l'endemà que s'aprovés en el ple ordinari del mes de novembre una moció de la CUP. La petició, via moció al plenari, ja s'havia fet fa un any i mig però es va rebutjar i es va supeditar la retirada del monòlit a l'elaboració del catàleg de vestigis franquistes i de la Guerra Civil que va reclamar a l'Ajuntament el jutjat contenciós de Tarragona.

 

Participació