L'Estat obre una línia d'ajuts per minorar els efectes del temporal

Les subvencions es poden demanar fins al dia 20 de novembre

El conseller d'Interior, Miquel Buch, amb representants territorials, visitant la zona de la carretera C-12 que va quedar esfondrada pel pas del barranc de la Galera.
El conseller d'Interior, Miquel Buch, amb representants territorials, visitant la zona de la carretera C-12 que va quedar esfondrada pel pas del barranc de la Galera. | ACN/ A. Ferràs
Redacció
30 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 17:54h
Els afectats pel temporal ja poden demanar els ajuts per pal·liar els seus efectes. L'Estat ha obert una línia d'ajuts, tant per a municipis com per a particulars, davant els efectes considerables dels aiguats i forts vents que van tenir lloc a les Terres de l'Ebre el cap de setmana del 20 d'octubre.

Les ajudes s'han de demanar amb un termini màxim de 30 dies després dels fets, és a dir, s'han de sol·licitar abans del dia 20 de novembre.

Segons el Reial Decret que regula els ajuts, podran ser beneficiaris de les subvencions les persones que hagen patit danys personals o materials derivats d'una emergència o catàstrofe; les Corporacions Locals que acrediten tenir pocs recursos per a fer front a les despeses derivades del temporal; empreses afectades per les conseqüències de les tempestes o comunitats de propietaris que hagen patit danys que afecten la funcionalitat o seguretat de l'immoble, entre d'altres.

La setmana passada la directora d'Administració Local, Rosa Vestit, també va assessorar els ajuntaments del Baix Ebre i el Montsià sobre com tramitar els ajuts pels aiguats. Vestit va apuntar que el departament de Presidència finançarà les inversions i el manteniment que reclamen els ens locals per reparar els danys de la llevantada en infraestructures i edificis municipals.