Els comuns demanen que Teresa Ribera i quatre exministres d'Indústria compareguen a la comissió del 'cas Castor'

Catalunya en Comú Podem exigix la compareixença dels responsables que van signar el crèdit de 1.350 milions d'euros "per donar explicacions"

La plataforma Castor, en una imatge d'arxiu.
La plataforma Castor, en una imatge d'arxiu. | Europa Press
Redacció
29 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 20:04h
Catalunya en Comú Podem reclamarà la presència com a testimonis dels exministres d'Indústria i de la ministra del govern espanyol, Teresa Ribera, a la comissió d'investigació del Projecte Castor al Parlament, així com la d'altres responsables de l'executiu i de les entitats que van signar el crèdit de 1.350 milions d'euros.

David Cid, diputat del grup parlamentari dels comuns, presentarà este dilluns el seu pla de treball amb la relació d'implicats que consideren que haurien de "donar explicacions". Entre els citats hi ha tots els ministres d'Indústria des del 2004 fins al 2016, José Montilla, Joan Clos, Miguel Sebastián i José Manuel Soria, així com Teresa Ribera, actual ministra de Transició Ecològica, juntament amb el president executiu d'ACS, Florentino Pérez.

El grup parlamentari també demana la declaració de l’exconseller de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana Juan Gabriel Cotino, de l’exsecretari general d’Energia Ignacio Nieto, i d'alts càrrecs financers com el president del Banc Europeu d’Inversions, Werner Hoyer, el conseller delegat del Banc Santander, José Antonio Álvarez, i el conseller delegat de Caixabanc, Gonzalo Gortázar, a més del president d’Escal UGS, Recaredo del Potro.

D'altra banda, també sol·liciten la presència com a experts de l'Associació d'Afectats Plataforma Castor, l'Institut Cartogràfic de Catalunya, l'Observatori del Deute en la Globalització i la Plataforma Ciutadana en Defensa de les Terres del Sénia, així com el Síndic de Greuges Rafael Ribó, l'eurodiputat Ernest Uratsun, el diputat de Compromís Juan Ignacio Ponce i el periodista Jordi Évole.

La comissió d'investigació del Projecte Castor va ser constituïda dijous passat al Parlament i es reunirà per primera vegada avui, dilluns 29 d'octubre, per fixar un pla de treball i un calendari de sessions. La comissió és presidida pel diputat d'ERC Ferran Civit, amb Narcís Clara, de JxCat, i Lucas Silvano, de CatECP, com a vicepresident i secretari, respectivament.