Els Mossos d'Esquadra intervenen gairebé 4.000 plantes de marihuana en diverses localitats de la Ribera d'Ebre

Dos persones van ser detingudes com a presumptes autors de delictes contra la salut pública

Una de les darreres intervencions dels Mossos d'Esquadra a la Ribera d'Ebre.
Una de les darreres intervencions dels Mossos d'Esquadra a la Ribera d'Ebre. | Cedida
Redacció
18 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 19:32h
Des del mes de juny fins a l’octubre, els Mossos d’Esquadra han intervingut un total de 3.788 plantes de marihuana en diversos pobles de la Ribera d’Ebre. El cos de policia ha fet un total de quatre intervencions. Dos persones estan detingudes i acusades de delictes contra la salut pública per cultiu i elaboració de substàncies estupefaents.

Totes estes intervencions s'han localitzat en zones rurals de molt difícil accés i amb un sistema de reg gota a gota. La primera es va produir a finals de juny al municipi de Vinebre, on es van localitzar 2.393 plantes de marihuana, gràcies a l'avís del cos d'agents rurals. Posteriorment, també els agents rurals, van localitzar en una altra finca pertanyent a la Torre de l'Espanyol, una altra plantació amb 1.166 plantes. El resultat va ser la detenció d’un home de 39 anys, veí de l'Arboç, al Baix Penedès.

A finals de setembre els agents dels Mossos d’Esquadra també van requisar 139 plantes de marihuana en una zona boscosa al municipi de Tivissa, de la qual el propietari del terreny va declarar desconèixer la seva existència.

L'última de les intervencions ha estat a principis d'octubre, on es van localitzar 90 plantes a Riba-roja d'Ebre. Segons fonts dels Mossos, esta plantació estava distribuïda en dos zones, i comptava amb un sistema de reg tipus gota a gota i una tenda de campanya que l'autor feia servir d'assecador. A la tenda hi havia 16 quilograms de cabdells assecats preparats per al consum. La persona que cultivava el terreny, un home de 23 anys de nacionalitat anglesa i veí de Riba-roja, també va quedar detingut.