L’Escola d’Art de la Diputació a Tortosa mostrarà les tècniques per restaurar peces d’art

Ho farà de l’11 al 14 d’octubre en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni

Document en fase de restauració, mitjançant tècniques que es mostraran en les activitats gratuïtes.
Document en fase de restauració, mitjançant tècniques que es mostraran en les activitats gratuïtes. | Cedida
Redacció
08 d'octubre del 2018
Actualitzat a les 16:28h
Quins problemes presenten les peces d’art que arriben per ser restaurades? Per què és tan important conservar el patrimoni? L’Escola Art de la Diputació a Tortosa prepara una sèrie d’activitats gratuïtes per donar resposta a totes estes preguntes.

Els actes s’iniciaran el dijous dia 11, a les 18.00 h, amb una visita comentada a la Unitat de Conservació i Restauració de la Diputació, situada a l’Escola d’Art de Tortosa. Aquesta mateixa activitat es repetirà el dissabte dia 13 a la mateixa hora.

Per altra banda, el mateix dissabte al matí, d’11.30 h a 12.30 h, tindrà lloc una xerrada a la Catedral de Tortosa que pretén aportar nova llum al recentment restaurat retaule de les Santes Càndia i Còrdula, copatrones de la ciutat. L’acte anirà a càrrec de la responsable tècnica de la Unitat de Conservació i Restauració, Carme Clemente.

Les jornades continuaran el diumenge dia 14 al Museu de Tortosa, on s’oferirà visites teatralitzades a la seua exposició permanent, protagonitzades per personatges que representen tres moments destacats de la història de la ciutat. Hi haurà dos passis, a les 11.30 h i a les 12.30 h, a càrrec de l’Escola Municipal de Teatre de Tortosa.

A més, el Museu d’Art Modern de la Diputació de Tarragona (MAMT) continua participant en l’activitat “Misteri als Museus. El cas de les 7 còpies”, que des del passat 5 d’octubre duu a terme conjuntament amb els museus tarragonins. L’activitat, inclosa a les Jornades Europees de Patrimoni, culminarà el diumenge dia 14.