La CUP Deltebre inicia una campanya per retirar el carrer dedicat a Santiago Cortés

La campanya de recollida de signatures s'allargarà fins al 15 d'octubre

Inici del carrer Capità Cortés a Deltebre
Inici del carrer Capità Cortés a Deltebre | Google Street View
Redacció
21 de setembre del 2018
Actualitzat a les 17:46h
La CUP ha presentat avui l'inici d'una campanya de recollida de signatures que s'allargarà fins al 15 d'octubre, per demanar que l'Ajuntament de Deltebre canvie de forma immediata el nom del carrer Capitán Cortés. Els punts de recollida de les signatures seran els dijous al Mercat Municipal de La Cava, els dilluns al Centre Social Lo Maset i, a més, la gent podrà ajudar a la recollida descarregant-se el full de la web de la CUP Deltebre i entregant-lo ple a alguna de les persones membres de l'organització anticapitalista a Deltebre.

Tal com ha explicat Pere Magrané, membre de la CUP Deltebre, "esta nova via que comencem la fem després de llegir la resposta que ens ha fet arribar l'alcalde Lluís Soler Panisello al nostre requeriment, presentat el juny passat». En este escrit Soler declarava que "l'ajuntament té la intenció de canviar el nom però volen fer un procés de pedagogia principalment amb els veïns i veïnes del carrer, ja que les coses s'han de fer per acceptació i no per imposició per quant els mateixos van presentar un escrit adjuntant 32 signatures demanant que no es canviés el nom».

Pere Magrané denuncia la hipocresia en d'este escrit i el cinisme de les declaracions del ple passat en les que l'alcalde invitava a la regidora cupaire Dayana Santiago a fer un porta a porta a les cases del carrer per demanar el canvi de nom. «Encara no s'ha fet res d'este procés pedagògic i si el seu problema per mantenir l'homenatge de Deltebre a un feixista és de 32 signatures, nosaltres en presentarem 33 i ja no quedaran més excuses» ha sentenciat.

Esta nova via s'afegix a la via legal que la CUP va començar abans de l'estiu perquè l'Ajuntament de Deltebre faça efectiva la moció aprovada el 2016 per retirar el nom del carrer franquista Capitán Cortés i compleixi amb la llei de memòria històrica. Van presentar un requeriment a l'alcalde Lluís Soler perquè de forma immediata procedís al canvi de nom del carrer Capità Cortès, en compliment dels acords presos pel plenari l'any 2016 i de l'article 15.1 de la Llei 52/2017 coneguda com a Llei de Memòria Històrica, també van presentar una queixa contra l'ajuntament de Deltebre al Síndic de Greuges de Catalunya perquè intervingués i estan preparant un Contenciós Administratiu contra l'Ajuntament si no es desencalla la situació.