Quim Nin, nou diputat delegat de la Presidència a la Diputació de Tarragona

La CUP denuncia que és una plaça feta “a mida”, però la institució defensa que és necessària pel “volum” de projectes

Joaquim Nin, en una imatge d'arxiu
Joaquim Nin, en una imatge d'arxiu | ACN
Redacció
20 de setembre del 2018
Actualitzat el 21 de setembre a les 16:24h
Quim Nin, que el mes passat va prendre possessió com a diputat de la Diputació de Tarragona arran de la renúncia de Montserrat Carreras, ocuparà el càrrec de diputat delegat de la Presidència a la corporació. La CUP ha denunciat este dijous que es tracta d’una plaça feta “a mida” per la qual l’alcalde d’Albinyana (Baix Penedès) passarà a cobrar 62.000 euros anuals.

D'altra banda, fonts de la Diputació han explicat a l’ACN que el president, Josep Poblet, ha confiat este càrrec a Nin (PDeCAT) per la seua trajectòria, atès que ja va ser vicepresident de l’ens del 2003 al 2010. Les mateixes fonts han justificat la designació per “l’elevat volum de projectes” que assumix l’àrea de Presidència.

La CUP ha denunciat que la nova figura es crearà en el proper ple “quan no se saben quines són les noves funcions” que desenvoluparà Nin. Segons el diputat de la formació, Edgar Fernández, “la creació d’este nou òrgan de govern ens porta a pensar que es tracta de fer una plaça a mida per a este diputat que li permeta cobrar més a final de mes”.

Segons Fernández, no s’entén que el president Josep Poblet delegue funcions i competències, però continue cobrant 75.750 euros bruts anuals com fins ara, “quan representa que ha de realitzar menys funcions”. Això, afegix la CUP, demostra que la Diputació “només servix per poder repartir diners als ajuntaments i altres entitats sense cap criteri i per a poder alimentar polítics que es queden sense càrrec”. 

Un perfil “òptim” per al càrrec
D'altra banda, fonts de la Diputació de Tarragona han explicat que esta figura ja existix en altres diputacions i que és necessària “atès el volum de projectes estratègics que es duen a terme de l’àrea de Presidència, en l’àmbit de gestió”. Així, Nin s’ocuparà de les qüestions relacionades amb projectes europeus, com ara plans d’especialització i fons Feder; del projecte de la Regió del Coneixement, i de la gestió estratègica i de planificació. 

Les mateixes fonts han subratllat que Nin coneix bé la Diputació de Tarragona, de la qual ja en va ser vicepresident del 2003 al 2010, i que “per la seua trajectòria es considera que és el perfil òptim per reforçar el suport al president”. Joaquim Nin, alcalde d’Albinyana, va ser delegat del govern al Camp de Tarragona entre els anys 2011 i 2016, fins que va cessar per assumir el càrrec de secretari general de la Presidència a proposta del president Puigdemont.