El CAT i la Comunitat de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre promocionen les visites divulgatives

El Consorci i la Comunitat han signat un conveni de col·laboració per promoure les visites guiades a les instal·lacions de les dos entitats

Josep Xavier Pujol i Manel Masià signant el conveni de col·laboració
Josep Xavier Pujol i Manel Masià signant el conveni de col·laboració | Cedida
Redacció
20 de setembre de 2018, 16:49
Actualitzat: 21 de setembre, 16:26h
Dimecres, el director gerent del Consorci d’Aigües de Tarragona, Josep Xavier Pujol, i el president de la Comunitat General de Regants del Canal de la Dreta de l’Ebre, Manel Masià, van signar un conveni de col·laboració per promoure les visites divulgatives tant a l’Estació de Tractament d’Aigua Potable de l’Ampolla com a les instal·lacions de la Comunitat de Regants.

L’objectiu principal d’esta col·laboració és la promoció i la divulgació de la sostenibilitat en l’ús de l’aigua potable a través de les visites que ja fan les dos entitats. D'altra part, el CAT especialitza les visites donant a conèixer el procés de captació, tractament de potabilització i distribució de l’aigua a través d’activitats i espais dissenyats per esta finalitat. Al seu torn, la Comunitat de Regants centra les visites en la història de l’entitat així com la gestió i l’aprofitament de l’aigua derivada del riu Ebre, a les Terres de l’Ebre, a través de visites guiades a les instal·lacions que tenen a Amposta i a Xerta.

D’altra banda, en l’escrit de col·laboració es preveuen ajudes al transport a les visites guiades que provinguen de centres escolars per part d’ambdues institucions. El Consorci d’Aigües de Tarragona ha signat este primer conveni amb la Comunitat de Regants amb la voluntat de poder-lo fer extensiu a altres entitats i organitzacions del territori que hi vulguen col·laborar.