L'Ebre no defallix i envia 60 busos per reclamar la república a la Diada

Els ebrencs emplenaran els mateixos busos que l'any 2017 i es trobaran en els trams 1 i 2 de la manifestació a la Diagonal

Els trams ebrencs són l'1 i el 2, just davant de l'escenari
Els trams ebrencs són l'1 i el 2, just davant de l'escenari | Cedida
Redacció
10 de setembre del 2018
Actualitzat a les 18:14h
Este 11 de setembre promet ser una altra Diada de Catalunya plena de reivindicació demanant la República Catalana i des de les Terres de l'Ebre s'han omplert una seixantena d'autobusos, la mateixa xifra que l'any passat i els ebrencs ocuparan els trams 1 i 2 de la manifestació a la Diagonal, just davant de l'escenari principal.

Si l'assistència d'ebrencs a la manifestació es preveu similar a l'edició del 2017, sí que ha augmentat considerablement la venda de samarretes, tal com ens comenta el secretari de l'ANC a les Terres de l'Ebre, Manel Alves, "les xifres d'ebrencs seran similars, però veiem que la samarreta d'enguany ha agradat molt i hagut molta més demanda". 

Sobre la diada, Alves comenta "té molt bona pinta i estem segurs de què tornarà a ser un èxit. Cada any és més important que l'anterior, i enguany a més, després del primer d'octubre volem reivindicar que facen efectiva una república que ja vam votar". Alves ha afegit "demà el món sencer estarà pendent dels catalans, per això és molt important mostrar la determinació del poble català i reclamar tots junts la llibertat dels presos polítics". 

Per la seua banda, la presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha actualitzat este dilluns les xifres a un dia de la manifestació de la 'Diada per la República'. "Ja hi ha 440.000 inscrits, 270.000 samarretes venudes i 1.500 autocars plens", ha precisat Paluzie als micròfons de Catalunya Ràdio. 

La mobilització d'enguany recorrerà l'avinguda Diagonal de Barcelona sota el lema "Fem La República Catalana", amb una "onada de so gegant" per simbolitzar el clam social per fer efectiu el mandat de l'1-O. Pel que fa als trams de la manifestació, la majoria tenen l'ocupació "alta" o "quasi plena", i ja no n'hi ha cap amb la franja de "mitja" disponibilitat. 

Les entitats organitzadores pretenen crear una "onada de so gegant" que recórrega tota la Diagonal. Així es demanarà als manifestants que facin silenci a les 17:14 h per a acte seguit l'onada de so recórrega tots els trams -del 37 cap enrere-, des del carrer Castillejos fins a Palau Reial. A mesura que avance, els manifestants hauran d'aixecar les pancartes i banderes i cridar per fer possible esta onada de so.