casals d'estiu

Alta participació en els casals d'estiu al Montsià

S’han realitzat una trentena de casals de lleure a la comarca que ocupen a gairebé 200 professionals durant l’estiu

per Redacció, Amposta, 6 de setembre de 2018 a les 17:38 |
Al Montsià es realitzen molts casals d'estiu | Fundació Pere Tarrés
Aquesta informació es va publicar originalment el 6 de setembre de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià ha registrat este estiu un total de 25 visites de comprovació d'activitats d'educació en el lleure en les quals participen menors de 18 anys, una xifra lleugerament superior a l'any anterior.

Per garantir la qualitat i la seguretat en les activitats de lleure notificades que es programen a la comarca, la Generalitat de Catalunya delega les competències per fer les visites de comprovació a l'àrea de Joventut del Consell Comarcal del Montsià. És durant els mesos de vacances escolars quan més activitats d'esta naturalesa es programen, per això durant els mesos d'estiu s'han realitzat un total de 25 visites per diferents casals de vacances i colònies de tot el territori. Cal destacar que no s'ha detectat cap irregularitat greu i que els organitzadors de les activitats han complit aquells requeriments per a adequar-se a la norma vigent pel que fa a ràtios, assegurances, etc.


La comarca del Montsià oferix moltes possibilitats pel que fa a activitats de lleure es tracta, així fent un extracte només de les activitats supervisades podem dir que més de 1.360 nens i nenes han participat en algun casal de vacances este estiu i que han estat sota la supervisió d'un dels més de 190 dirigents responsables de l'activitat, entre estos, 141 amb la titulació de monitor o director de lleure i la resta amb altres titulacions específiques o estudiants en pràctiques.

S'ha de dir que estes dades s'han de sumar amb les dels casals esportius, estades o campus esportius, organitzades pels ens locals o entitats de fora que les duen a terme a les instal·lacions que es troben a la comarca, i que podrien gairebé doblar els participants totals. En este cas, les competències de comprovació corresponen al Consell Català de l'Esport que és l'organisme que ha de verificar el compliment d'estes activitats amb la normativa vigent.

 

Participació