Activada l'alerta per pluges intenses a les Terres de l'Ebre i Tarragona

Els episodis més forts tindran lloc la propera nit i matinada al Baix Camp, el Baix Ebre i el Tarragonès

Ruixats intensos
Ruixats intensos | Carme Molist
Redacció
05 de setembre del 2018
Actualitzat a les 22:03h
Protecció Civil de la Generalitat ha activat la fase d'alerta del Pla Especial d'Emergències per Inundacions de Catalunya (Inuncat) per les pluges intenses previstes este vespre, la propera nit i matinada, sobretot a les Terres de l'Ebre i Tarragona.

El Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que es puga superar el llindar d'intensitat de 40 litres per metre quadrat en 30 minuts la propera nit i matinada al Baix Camp, el Baix Ebre i el Tarragonès. Protecció Civil destaca que fins a les nou de la nit hi ha hagut alguna incidència al Montsià, al Baix Ebre i a la Garrotxa. En total, el telèfon d'emergències 112 ha registrat 18 trucades per 16 incidències per les pluges, principalment per inundacions, totes de caire menor.

D'altra banda, es preveu que es puga superar el llindar d'intensitat de 20 litres per metre quadrat en mitja hora a gran part de Catalunya. Les properes hores, les tempestes afectaran especialment les comarques de Girona i, de cara a la nit i matinada, les pluges seran més intenses a les comarques de Tarragona i de les Terres de l'Ebre. Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta, localment de pedra i fortes ratxes de vent, segons l'SMC.