L’Hospital Verge de la Cinta celebra la XXIV Festa dels Xiquets

La festa es farà el proper 31 d’agost sota el lema “Apropa’t i porta el teu peluix”

Festa dels Xiquets a l'Hospital de la Cinta
Festa dels Xiquets a l'Hospital de la Cinta | Cedida
Redacció
24 d'agost del 2018
Actualitzat a les 12:03h
Un any més torna la Festa dels Xiquets, esta serà divendres 31 d'agost de les 10 a les 14 hores davant de la façana principal de l'Hospital i formarà part del programa de les Festes Majors de Tortosa. Organitzada pels professionals de l'ICS a les Terres de l'Ebre, any rere any, la Festa atreu nombrós públic infantil al recinte hospitalari que canvia per unes hores de fesomia i activitat.
 
La festa vol apropar els menuts a la cara més amable dels serveis sanitaris mitjançant els tallers d'aprenentatge que impartixen els professionals de l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta i del Servei d'Atenció Primària i de moltes altres entitats, proveïdors, cases comercials i voluntaris que hi col·laboren desinteressadament.
 
A més de les activitats tradicionals: concurs de dibuix, parc d'atraccions, trasllat de la policia local, participació dels bombers i ambulàncies, repartiment d'entrepans i refrescos, tallers lúdics i educatius... enguany el lema de la Festa “Apropa’t i porta el teu peluix” invita tots els xiquets i xiquetes que vulguen a portar el seu peluix perquè facen de “pacients” en algunes de les activitats o tallers. D’esta manera amb els ossets o nines de peluix es recrearan situacions de visites, proves, vacunacions o cures que els xiquets es poden trobar en la vida real amb la intenció que s’hi familiaritzen i hi perden la por.
 
Així mateix, este any s'ha proposat una acció solidària oberta a tothom que hi vulgue col·laborar, que és la recollida d’aliments bàsics de primera necessitat com llet, llegum cuit, cereals, conserves... per al Banc dels Aliments de les Terres de l’Ebre.
 
També està prevista la visita de les pubilles infantils als xiquets i nadons ingressats amb el corresponent repartiment d'obsequis, acompanyades dels membres de la Direcció del centre i les autoritats locals, i l’acte d’homenatge als col·laboradors de l’any en agraïment a la seua contribució per millorar l’estada dels pacients de l’HTVC.