Tortosa estrena el nou servei de neteja viària amb Acciona

El 70% de la nova flota de neteja es posarà en marxa este mes d'agost

Presentació de la campanya 'Estima Tortosa. Amb tu, més neta'.
Presentació de la campanya 'Estima Tortosa. Amb tu, més neta'. | ACN
Redacció
01 d'agost del 2018
Actualitzat a les 18:55h
L'Ajuntament de Tortosa ha signat, este dimecres, el nou contracte de neteja viària i recollida i gestió de residus amb Acciona, adjudicatària del servei. La implementació del servei es farà de manera progressiva durant les properes setmanes, però ja s'han posat en marxa tres noves escombradores de neteja viaria, cinc vehicles elèctrics, i s'incorporarà una unitat d'aigua a pressió que complementarà la neteja exterior als punts més crítics.

Es preveu que durant este mes d'agost es pose en marxa el 70% de la nova maquinària del servei i que estigue plenament operativa al setembre. També s'aniran instal·lant les noves papereres, unes 400 durant este 2018. Pel que fa al servei de recollida de residus, els nous camions i contenidors estaran funcionant abans de finals d'any. El nou servei de neteja també ha estrenat nova imatge amb el lema 'Estima Tortosa. Amb tu, més neta'.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha destacat que és un dels contractes més importants que farà en els propers anys la ciutat, amb una adjudicació per 10 anys i 22,9 milions d'euros, i un canvi i ampliació del servei de neteja i de recollida de residus a la ciutat i als cinc pobles.

El nou contracte suposa un increment d'un 60% les hores de treball i de plantilla, que passarà de 30 a 48 operaris. També es disposarà de 5 noves escombradores que se sumen a les 3 existents, més una fregadora, una unitat de pressió que complementarà la neteja exterior als punts més crítics, un camió de reg, 2 aspiradores i 6 vehicles elèctrics. 

Respecte el servei de recollida de residus hi haurà 139 illes de contenidors completes i 7 noves illes soterrades. L'objectiu és passar del 25,28% de taxa de recuperació al 60% en els propers 10 anys. Per això s'aposta per illes de contenidors unificades, campanyes d'informació i prevenció, la implementació de l'educador ambiental, i la millora de la gestió de la deixalleria. 

El servei estrena a la vegada nova imatge per implicar a la ciutadania en el manteniment i bona gestió dels espais públics. "Volem que la gent se senti seua la ciutat i que ens ajude a tenir una ciutat més cívica i millor", ha dit Roigé. 

El contracte s'ha signat per l'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, acompanyada pel regidor de Serveis, Domingo Tomàs, i els representants de l'empresa adjudicatària del servei, Acciona, Juan José Fernández i Javier Mínguez.