La URV desenvoluparà un programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual

És l'única universitat catalana que participa en la iniciativa impulsada per la Fundació ONCE amb el Fons Social Europeu

Imatge d'arxiu del Campus Terres de l'Ebre de la URV.
Imatge d'arxiu del Campus Terres de l'Ebre de la URV. | S.B.
Redacció
23 de juliol del 2018
Actualitzat a les 20:19h
La Universitat Rovira i Virgili (URV) desenvoluparà un programa de formació per a joves amb discapacitat intel·lectual en el marc d'una iniciativa impulsada per segon cop per la Fundació ONCE amb el Fons Social Europeu a través del Programa Operatiu d'Ocupació Juvenil. La URV és l'única universitat catalana que participa en el projecte i impartirà el curs d'expert 'Orientació professional per la inserció sociolaboral', amb la previsió d'una quinzena d'estudiants. L'objectiu principal del programa és implicar a les universitats com a agents decisius en la inclusió social i en la formació de joves amb discapacitat intel·lectual, dels quals l'accés a l'educació superior encara resulta insignificant.

Segons l'ONCE, les persones amb discapacitat només estan representades en un 1,7% en els estudis universitaris de grau i el percentatge és encara menor en màsters, postgraus i doctorats. Només entre el 5% i el 6% de les persones amb discapacitat tenen estudis universitaris a Espanya, tot i que l'Estratègia Europea 2020 parla d'un horitzó del 40%.

Les universitats seleccionades han estat Alcalá de Henares, Camilo José Cela, CEU San Pablo i Rey Juan Carlos, a Madrid; Almeria, Granada, Jaén, Màlaga i Pablo de Olavide de Sevilla, a Andalusia; a més de les universitats de Burgos i Salamanca, de Cantàbria, Castella- La Manxa, Extremadura, La Corunya, Múrcia, la Pública de Navarra, i les d'Alacant, València i Miguel Hernández d'Elx, al País Valencià.

A la primera edició de la iniciativa van participar 15 universitats, i 225 joves amb discapacitat intel·lectual es van poder graduar en els diferents títols propis que es van posar en marxa.