El FabLab de les Terres de l'Ebre estarà en funcionament d'aquí un any a Amposta

El taller de fabricació digital estarà connectat a la xarxa de FabLabs del nord-americà Institut de Tecnologia de Massachussets

Imatge de la façana del sindicat d'Amposta.
Imatge de la façana del sindicat d'Amposta. | Cedida
ACN
17 de juliol del 2018
Actualitzat a les 9:58h
El FabLab Terres de l'Ebre entrarà en funcionament abans de l'estiu de 2019. Esta és la previsió amb què treballa l'Ajuntament d'Amposta, el Consell Comarcal del Montsià i els empresaris i markers que treballen en el projecte.

Estarà ubicat a la planta baixa de l'edifici del Sindicat que s'està recuperant a Amposta s'unirà a la xarxa mundial de FabLabs del MIT (l'Institut de Tecnologia de Massachussets), als Estats Units. Este espai de producció, fabricació d'objectes físics i prototips, que disposa i ofereix maquinària digital, estarà a disposició d'empreses, emprenedors, estudiants, inventors i del públic en general.

Tot el coneixement que s'hi genera és "en codi obert", es pot replicar i copiar en un altre taller i, per tant, es pot ser beneficiari o impulsor d'accions que es fan a tota la xarxa del MIT.

El FabLab Terres de l'Ebre estarà a càrrec d'una gestor i dinamitzador, que s'encarregarà de programar formacions, el que es coneix com el FabAcademy, i contactar amb centres educatius, el teixit empresarial i els centres tecnològics. També farà d'enllaç amb la coordinació d'accions que tinguen lloc a la xarxa de FabLabs del MIT. 

Per accedir al taller d'Amposta es podran adquirir abonaments mensuals o per hores que donaran dret a la utilització de tot el material disponible.