La Mare de Déu de la Cinta torna al Muntell de les Verges de Deltebre

S'han col·locat set nous monòlits amb les diferents verges que representen les comunitats autònomes per on passa el riu Ebre

Foto de l'acte al Muntell de les Verges de  Deltebre
Foto de l'acte al Muntell de les Verges de Deltebre | Cedida
Redacció
09 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:43h
Dissabte 6 de juliol es va col·locar una nova columna amb la imatge de la Mare de Déu de la Cinta, tal com estava l'any de la seva inauguració al 1969, al Muntell de les Verges de Deltebre, al tram final de la desembocadura del riu Ebre
 
Esta històrica restitució, reivindicada per la Reial Arxiconfraria de Nostra Senyora de la Cinta, s'ha fet realitat gràcies a les gestions dels alcaldes de Deltebre i Tortosa, Lluís Soler i Meritxell Roigé, presents a l'acte. Mossèn Joan Guerola, rector de la parròquia de Sant Miquel Arcàngel de La Cava-Deltebre va ser l'encarregat de beneir la columna amb la imatge, i membres de la Societat Musical l'Espiga d'Or de Deltebre d'interpretar l'Himne de la Cinta cantat pels assistents.
 
El confrare Joan Otero va recopilar una història que es remunta al 1969 quan es van col·locar i beneir en aquell indret les imatges de la Virgen de Montes-Claros, del Pilar i de la Cinta, patrones de Reinosa, Saragossa i Tortosa respectivament. El Muntell Gros o Muntell de les Verges és una duna fluvial de quatre metres d'alçada situada al marge esquerre del riu, sent el punt més alt del Delta de l'Ebre.
 
Posteriorment al 1969 algunes d'aquelles verges van desaparèixer sent substituïdes per unes altres. Per culpa del pas dels anys i per algun acte de vandalisme les imatges es van malmetre i van necessitar una remodelació i condicionament de l'espai per part de l'ajuntament de Deltebre amb set nous monòlits amb les diferents advocacions marianes i que representarien les comunitats autònomes per on passa el riu Ebre: la Verge de Montesclaros de Cantàbria, la Verge de la Penya de França de Castellà-Lleó, la Verge de la Valvanera de la Rioja, la Verge  d'Arantzazu del País Basc, Santa Maria La Real de Navarra, la Verge del Pilar de l'Aragó i la Verge de l'Assumpció de Catalunya.