«Èdip» d'Oriol Broggi, «Humans» de Mario Gas i l'humor de David Guapo a la temporada de tardor del Teatre de Tortosa

La dansa estarà present de la mà de l'ebrenc Roberto Olivan i el seu 'Cuculand Souvenir' i s'aposta de nou per grans espectacles de circ a preus molt assequibles

Roberto Olivan i el seu 'Cuculant Souvenir' estaran presents a la temporada de tardor del Teatre de Tortosa
Roberto Olivan i el seu 'Cuculant Souvenir' estaran presents a la temporada de tardor del Teatre de Tortosa | Cedida
Redacció
03 de juliol del 2018
Actualitzat a les 17:47h
L'Ajuntament de Tortosa ha presentat la temporada de tardor del Teatre Auditori Felip Pedrell, amb un cartell que torna a transportar a les Terres de l'Ebre els grans noms del teatre de Catalunya, del circ i de la dansa. Hi destaquen les obres 'Humans' de Mario Gas, producció del Teatre Romea i del GREC 2018, que es podrà veure a l'octubre a la capital ebrenca. També avalada unànimement per la crítica, arribarà al desembre 'Èdip', dirigida per Oriol Broggi i amb Juliol Manrique encapçalant l'elenc. La nova temporada del Felip Pedrell torna a apostar per la programació multidisciplinària amb molt protagonismes de la dansa i el circ i amb espectacles com 'Cuculand Souvenir' de l'ebrenc Roberto Olivan o 'Envà', de la companyia Amer i Àfrica, sempre a preus molt assequibles. També hi haurà una gran càrrega d'humor amb els monòlegs de David Guapo, el documental d'Eugenio o els gags brillants a 'Chefs' de Yllana Teatro.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Tortosa, Dolors Queralt, acompanyada per la directora dels Serveis de Cultura municipals, Maria José Bel, ha presentat la programació setembre-desembre 2018 del Teatre Auditori Felip Pedrell. Queralt ha destacat la "diversificació" de les propostes que inclouen obres de música, teatre, dansa, circ, cinema, i espectacles familiars i infantils. 

Una de les propostes que ha volgut destacar Bel, per la seva banda, ha estat 'Chefs' de la companyia Yllana Teatro, que ofereix una successió de gags brillants en una obra que ha rebut grans crítiques i està recomanada des de tot arreu. Oferix una mirada sobre el fascinant món de la gastronomia en un entorn sense paraules, de teatre gestual onomatopeies música i efectes especials. També es comptarà amb un dels còmics més mediàtics del panorama estatal, David Guapo, que oferirà un espectacle '"blanc", apte per a tots els públics i que du per títol 'Que no nos frunjan la fiesta'.

Per altra banda, Terra Teatre porta a l'escenari del Felip Pedrell 'Els darrers dies de la Catalunya republicana', que narra com va acabar l'ofensiva franquista des de l'experiència d'Antoni Rovira i Virgili; Carla Rovira i les Impuxibles faran una representació multidisciplinària coincidint amb la celebració del Dia Internacional contra la violència de gènere i que es titula 'Aüc. El So de les esquerdes'; i els Pirates Teatre duran una versió de la Shakespeariana 'Somni d'una nit d'estiu'. 

La temporada acabarà amb 'Lo Misteri de Nadal' de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries, una proposta fixa i esperada des de fa 25 anys al Felip Pedrell, però abans l'Escola Municipal de Teatre de Tortosa hi representarà 'Els Pastorets' en la versió del folklorista tortosí Joan Moreira, una novetat que ha vingut per quedar-se i que s'ha creat amb la voluntat de convertir-se en una tradició nadalenca. "Esperem que la gent ho agafe amb moltes ganes i s'ho faça seu", ha defensat Queralt.