«La Festa de la Vida», l'obra que durà els colors d'Alcanar a una església d'Alemanya

La pintora Ursula Jüngst, establerta a la falta del Montsià, transformarà la seua obra més colossal en un vitrall que farà "d'embaixador" d'estes terres

Ursula Jüngst mostra com es veurà 'La Festa de la Vida' en forma de vitrall.
Ursula Jüngst mostra com es veurà 'La Festa de la Vida' en forma de vitrall. | Sofia Cabanes
Sofia Cabanes
03 de juliol del 2018
Actualitzat a la 13:41h
Fa pocs dies que Ursula Jüngst ha acabat una de les obres més importants de la seua carrera, la ‘Festa de la Vida’. Un quadre colossal, de 4 metres d’alçada i 6 d’amplada, que llueix en una de les parets exteriors del seu estudi situat a la falda del Montsià, prop del nucli de la Selleta d’Alcanar.

Es tracta d’una impressionant obra colorista, de traços contundents i enèrgics amb què Jüngst, que s’ha fet un lloc especial en el món de l’art contemporani, vol fer “una invitació a participar d'una celebració. Una festa de reafirmació de la vida malgrat les adversitats, de l'alegria de viure i l'esperança".

Hi ha estat treballant en els darrers 6 mesos en este quadre, després de guanyar un concurs del govern alemany. El treball, però, encara no ha acabat, ja que serà traslladat Nuremberg, terra natal de la pintora, per ser plasmat en vitrall en l'església d'Allerheiligen (Tots els Sants). “La meua vida d’aquí a Alcanar i a les Terres de l’Ebre està en este quadre. Per a mi és molt especial, perquè vol dir que un trosset de la vida d’aquí serà contemplada en una església d’Alemanya”, expressa Jüngst. “Serà”, afegeix, “com si el quadre assumís el paper d’embaixador d’estes terres”.
 

Ursula Jüngst té el seu estudi a la falda del Montsià, lloc on ha trobat la inspiració. Foto: Sofia Cabanes



El seu primer contacte amb Catalunya va ser a través d'una beca a Barcelona per a ampliar el seu estudis d'art al costat de Daniel Argimon, l'any 1992. Va ser precisament Argimon,-de qui es pot observar un dels seus quadres a l’Ajuntament d’Alcanar- qui li va descobrir Alcanar i les Terres de l’Ebre. També gràcies a ell, va trobar el seu primer estudi al nucli antic canareu, fins que Ursula Jüngst va decidir traslladar el seu espai de treball a la falda del Montsià: “aquí he trobat la tranquil·litat, la mirada de les muntanyes, la proximitat de la mar, la llum clara i la natura. Viure aquí m’obre les portes de la creativitat. Este és un lloc magnífic d’inspiració”, expressa.

‘La Festa de la Vida’ és el quadre més gran que mai ha pintat Jüngst i un dels pocs de l’art contemporani de dimensions similars. Durant el mes d’agost començarà el procés de transformació en vitrall, amb l’ajuda d’una fàbrica propera a Frankfurt, un treball que es pot allar un any més. Abans, però, Jüngst està buscant un espai a Alcanar per poder mostrar el seu treball als veïns del poble.
 

El quadre té unes dimensions de 4 metres d’alçada i 6 d’amplada. Foto: Sofia Cabanes