La Guàrdia Civil enxampa 'in fraganti' un lladre de garrofes

Es calcula que l'investigat hauria robat uns 3.500 quilos de garrofes en zones agrícoles privades de Roquetes

La Guàrdia Civil deté un home pel robatori de garrofes
La Guàrdia Civil deté un home pel robatori de garrofes | Cedida
Redacció
25 de juny del 2018
Actualitzat a les 23:03h
La Patrulla de Protecció de la Naturalesa de la Guàrdia Civil de Tortosa ha pres declaració en qualitat d'investigat a una persona per un presumpte delicte continuat contra el patrimoni, exacatament se l'acusa de robar en una finca privada de manera continuada uns 3.500 quilos de garrofes.

Els fets van succeir la setmana passada en una finca privada de la localitat de Roquetes. Els agents de la Guàrdia Civil van sorprendre un vehicle que en notar la seua presència va intentar abandonar la finca.

Els agents van procedir a la identificació del conductor, així com a la inspecció de la zona de càrrega, i hi van localitzar 5 sacs que contenien un total de 70 quilos de garrofes acabades de recol·lectar. En sol·licitar-li la documentació relacionada amb la procedència del producte que transportava, va mostrar un alt grau de nerviosisme i va reconèixer que les havia recol·lectat d'una finca privada sense autorització del propietari.

Arran dels fets esdevinguts i a causa de l'alarma social que produïx esta tipologia delictiva en l'àmbit agrícola, la Guàrdia Civil de Tortosa va realitzar les indagacions per a poder aclarir els fets, que van donar com a resultat que l'investigat havia estat venent de manera fraccionada almenys 3.500 quilos de garrofes valorades en uns 1.500 euros.

Llavors, es va procedir a la presa de declaració en qualitat d'investigat a una persona de nacionalitat espanyola de 40 anys, per un presumpte delicte continuat de furt, i va ser posat a disposició del jutjat en funcions de guàrdia de Tortosa.