Jordi Sardà assumix el càrrec de director del campus ebrenc de la URV

És professor d'Economia i ha desenvolupat la seua docència principalment a la Facultat d'Economia i Empresa, la Facultat de Turisme i el Campus Terres de l'Ebre

L'equip de govern de la URV, amb Jordi Sardà, nou director del Campus TE.
L'equip de govern de la URV, amb Jordi Sardà, nou director del Campus TE. | Cedida
Redacció
13 de juny del 2018
Actualitzat a les 21:16h
Este dimarts han pres possessió dels seus càrrecs els membres de l’equip de govern que dirigirà la URV els propers anys. Jordi Sardà, professor d’Economia, ha estat nomenat vicerector d’Economia i assumix el càrrec de director del campus de les Terres de l’Ebre en substitució d'Azael Fabregat.

La nova rectora, Maria José Figueras, que va prendre possessió dilluns, com la secretària general, Laura Román, ha nomenat la resta de vicerectors, que a banda de Sardà són Maria Bonet, professora d’Història Medieval, com a vicerectora d’Estudiants i Ocupabilitat; Francesc Medina, catedràtic d’Enginyeria Química, com a vicerector d’Innovació i Transferència del Coneixement; Ercilia García, catedràtica de l’Àrea d’Organització d’Empreses, vicerectora de Personal (PDI/PAS); Domènec Puig, catedràtic de l’Àrea d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors, com a vicerector de Programació Acadèmica i Docència; Cori Camps, professora de l’Àrea de Psicologia Evolutiva i de l’Educació, com a vicerectora de Relacions Institucionals, Cultura i Compromís Social; Francesc Díaz, catedràtic de l’Àrea de Física Aplicada, com a vicerector de Recerca i Planificació Científica; John Style, professor de l’Àrea de Literatura i Cultura Britànica, com a vicerector d’Internacionalització, i Josep Ribalta, professor de l’Àrea de Medicina, com a director de l’Escola de Doctorat.

Sardà, nascut a Tarragona el 1957, és llicenciat en Ciències Químiques per la Universitat de Barcelona, en Economia per la UNED i doctor en Economia per la Universitat d'Alacant. Va treballar sis anys com a professor titular d'ensenyament de secundària i és professor titular del Departament d'Economia des del 1991. Ha desenvolupat la seva docència principalment a la Facultat d'Economia i Empresa, la Facultat de Turisme i el Campus Terres de l'Ebre. També ha estat associate professor a la Bergische Universität. Wuppertal (Alemanya).

Les seves principals línies de recerca són la política monetària, la formació de la taxa de canvi, el turisme i temes relacionats amb l'economia submergida. Per poder dur a terme les seues recerques relacionades bàsicament amb l'economia submergida ha gaudit de diverses beques per part de la Fundació Privada Reddis, la DAAD (Deutscher Akademischer Austausch Dients) i del Kommerzbank per a estades breus a Anglaterra (Londres) i Alemanya (Chemnitz, Cottbus, Münster i Wuppertal).

A més a més de la seua activitat acadèmica és autor de diversos estudis sobre la problemàtica de l'economia submergida tant a nivell nacional com regional, destacant els treballs encarregats pel sindicat de tècnics d'Hisenda (GESTHA), el Parlament de Navarra, el Govern de La Rioja o la invitació cursada pel Bundesbank a participar com expert en la seva trobada Internacional Bianual sobre la utilització d'efectiu, entre d'altres.

En l'àmbit de la gestió, ha estat secretari del Departament d'Economia (2006-2009), de la Facultat d'Economia i Empresa (2012-2015) i una altre cop del Departament d'Economia (2017-2018).