El Govern restituïx l’ampostina Annabel Marcos amb el càrrec de secretària d’Administració i Funció Pública

L'executiu espanyol la va destituïr després de la intervenció de la Generalitat per transportar unes de l’1-O

Annabel Marcos en una imatge d'arxiu després de la destitució.
Annabel Marcos en una imatge d'arxiu després de la destitució. | S.C.
Redacció
07 de juny del 2018
Actualitzat el 08 de juny a les 11:14h
El Govern ha aprovat este dijous la restitució de l’ampostina Annabel Marcos, ara com a secretària d'Administració i Funció Pública, i també d'Antoni Molons, que assumirà el càrrec de secretari de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació. Ambdós van ser destituïts durant l'aplicació del 155. Marcos va ser destituïda pel Ministeri d'Interior "per falta de confiança" després que transcendís que quan era directora de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya (ISPC) va transportar urnes de l'1-O en el seu vehicle particular. Per la seua banda, Molons, que va ser secretari de Difusió i Atenció Ciutadana de la Generalitat, va ser detingut per la Guàrdia Civil el 15 de març i citat com a investigat per un presumpte delicte de desobediència i malversació de fons públics en relació a la publicitat institucions del referèndum de l'1-O.

Abans de ser directora de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, Marcos va ser diputada al Parlament de Catalunya (2011-2015) i durant aquesta etapa va ser membre de diverses comissions i la responsable del grup de treball conjunt de funció pública. També ha estat directora del Centre per a la reinserció de les persones privades de llibertat (CIRE).

Molons havia estat director general de Mitjans de Comunicació del Departament de la Presidència (2011-2016) i havia desenvolupat tasques d'assessor de la consellera de la Presidència en matèria de mitjans de comunicació (2016-2017). Ha treballat a la Direcció General de Mitjans Audiovisuals en el programa de desenvolupament i implementació de la TDT local a Catalunya. Ha estat assessor legal de municipis concessionaris de TDT i de televisions locals. (2005-2007).