El Consell Comarcal del Baix Ebre posa en marxa una estació de recàrrega per a vehicles elèctrics

En esta nova estació podran accedir-hi vehicles elèctrics de qualsevol marca i tipologia, ja siguin cotxes, furgonetes, motocicletes o bicicletes

L'estació es troba ubicada a l'exterior de l'accés al recinte del Consell Comarcal del Baix Ebre.
L'estació es troba ubicada a l'exterior de l'accés al recinte del Consell Comarcal del Baix Ebre. | Cedida
Redacció
24 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:20h
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha posat una estació de recàrrega pública i gratuïta per a vehicles elèctrics, ubicada a l'exterior de l'accés al recinte de la institució. Esta nova infraestructura, instal·lada per l'empresa Etecnic Mobilitat Elèctrica, consta de dos punts de càrrega semiràpida i ha tingut un cost de 51.378,9 euros, que ha aportat el Consell Comarcal amb una subvenció de 20.000 euros de l'Institut Català d'Energia (INCAEN).

Un dels punts de subministrament, de corrent continua, permet carregar en poc més d'una hora la bateria d'un vehicle elèctric convencional mentre que l'altre, de corrent alterna, permet fer-ho en un temps comprès entre les dues i quatre hores. En esta nova estació podran accedir-hi vehicles elèctrics de qualsevol marca i tipologia, ja siguin cotxes, furgonetes, motocicletes o bicicletes.

Per fer ús d'esta estació de recàrrega, els propietaris de vehicles elèctrics hauran de sol·licitar prèviament al Consell Comarcal del Baix Ebre l'emissió d'una targeta de mobilitat elèctrica que els donarà accés gratuït al subministrament. També podran accedir-hi al servei els titulars de targetes de mobilitat elèctrica expedides per institucions adherides a l'Aliança dels Municipis per a la Interoperabilitat dels punts de recàrrega (Tortosa, Amposta, Cambrils, Reus, Lleida o Barcelona, entre d'altres).

La presidenta del Consell Comarcal del Baix Ebre, Sandra Zaragoza, acompanyada pel conseller comarcal de Gestió Ambiental, Francesc Gas, ha remarcat en l'acte inaugural l'aposta de la institució per la mobilitat sostenible a la comarca i la qualitat de vida dels seus habitants. "Els vehicles elèctrics són el futur i la seva progressiva implantació i consolidació depèn d'infraestructures com esta que garantisca la mobilitat sostenible i eficient", ha indicat la presidenta comarcal.

Per la seua part, el conseller comarcal Francesc Gas ha explicat que la posada en marxa d'esta estació de recàrrega elèctrica era un dels objectius marcats en este mandat per promocionar l'energia neta i disminuir els efectes contaminants dels hidrocarburs al Baix Ebre. El regidor de Medi Ambient de l'Ajuntament de Tortosa, Alfredo Ferré, ha agraït l'aposta feta per la institució comarcal per promoure la mobilitat sostenible i augmentar fins a tres les estacions de recàrrega al municipi de Tortosa. Les altres dos finançades per l'Ajuntament de Tortosa es troben en servei al barri de Ferreries i a l'avinguda de la Generalitat.