Mequinensa arriba gairebé al ple total mentre l'Ebre baixa per sobre dels 1.800 m3/s

El sistema de pantans del tram final rep uns 1.900 m3/s amb la previsió que continuen baixant importants cabals del Segre i el Cinca els pròxims dies

A Miravet la riuada ha inundat equipaments i camps propers al riu.
A Miravet la riuada ha inundat equipaments i camps propers al riu. | Ribera d'Ebre Turisme
ACN
19 d'abril del 2018
Actualitzat a la 13:14h
La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) no preveu canvis a curt termini en el cabal que desembassa el sistema de pantans del tram final del riu, que es manté per sobre dels 1.800 metres cúbics per segon (m3/s), fregant el límit de desbordament en àrees urbanes com el municipi de Miravet després d'inundar alguns camps de conreu i equipaments pròxims al riu en zones baixes.

Un alliberament d'aigua que, previsiblement, continuarà amb aquests mateixos volums -aforaments a Ascó de 1.835 m3/s i Tortosa 1.904- durant els pròxims dies. Amb el pantà de Mequinensa pràcticament ple (99,85%) i unes aportacions al sistema que este dijous encara se situen en els 1.900 m3/s –uns 300 m3/s menys que el dia abans-, fonts de l'organisme destaquen que la punta màxima de l'avinguda ja ha passat. De fet, el creixement a l'embassament de Mequinensa s'ha estabilitzat.

Malgrat això, adverteixen que, un cop s'estabilitzen les aportacions del riu Ebre, s'incrementaran les del Segre i el Cinca. Durant este episodi de crescuda, els embassaments d'estos dos afluents han estat pràcticament tancats per evitar aportacions addicionals al tram final de l'Ebre i ara han de recuperar la seua capacitat de resguard.