Apps per a descobrir dos de les rutes més emblemàtiques de la serra del Montsià

L'Ajuntament d'Alcanar impulsa 'Natura Local' i 'Reserva de la Biosfera', que actuen com a navegadors per a guiar i donar a conèixer la història de la ruta del Ferro i la ruta del Trinitari Fabregat

Este matí s’ha presentat el projecte de senders d’Alcanar, un programa transversal que pretén recuperar i difondre part del patrimoni natural i paisatgístic del municipi.
Este matí s’ha presentat el projecte de senders d’Alcanar, un programa transversal que pretén recuperar i difondre part del patrimoni natural i paisatgístic del municipi. | Cedida
Redacció
17 d'abril del 2018
Actualitzat a les 19:17h
Este matí s’ha presentat el projecte de senders d’Alcanar, un programa  transversal que ha aglutinat el treball de les regidories de Medi ambient i Turisme i que pretén recuperar i difondre una part important del patrimoni natural i paisatgístic del municipi.

Els projecte inclou la senyalització de diferents senders locals, així com la seua neteja i adequació, entre els quals destaca la ruta del Ferro i la ruta del Trinitari Fabregat. “Este projecte és viu i dinàmic i, per tant, s’ha plantejat d’una manera molt ambiciosa, atesa la singularitat de la Serra del Montsià”, explica Jordi Bort, regidor de medi ambient. 

El consistori també ha publicat materials de consulta sobre les dos rutes i les ha incorporat dintre Natura Local i Reserva de la Biosfera, dos aplicacions per a mòbils intel·ligents que actuen com a navegadors per a guiar i donar a conèixer la història de cada ruta. Així mateix, té previst incorporar nous distintius per indicar altres rutes ja documentades.

Joan B. Beltran, historiador local, ha destacat la importància de la ruta del Trinitari Fabregat, “ja que permet conèixer les interioritat d’una serra que té una marcada història i que mostra una panoràmica del Montsià en perfecta talaia”. A més, la ruta naix a partir del llibre Jardins ignorats de l’autor canareu Trinitari Fabregat.

Per a Jordi Monfort, regidor de l’àrea, este projecte “ha transformat recursos  naturals, etnològics i paisatgístics en un producte turístic susceptible de ser utilitzat per qualsevol persona per empreses de guiatge que vulguen oferir activitats d'este tipus”.

Este nou actiu se suma als altres que ha impulsat l’equip de govern en este mandat com el GR-92 pel Lligallo del Mar, el Sender Blau, el distintiu de platges verges, el Lligallo del Riu Sènia, etc. per tal de reforçar el posicionament municipi com a destí turístic de natura. “Esta suma de projectes, juntament amb la imminent entrada en funcionament de l’Alberg dels Josepets, a les Cases, ens permet plantejar-nos nous reptes turístics”, ha conclòs Monfort.