centrals nuclears

Investiguen la troballa de substàncies radioactives en un dels tubs que controla l'aigua a la central d'Ascó I

Un grup de treball fa un seguiment per esbrinar-ne l'origen

per ACN, Ascó, 12 d'abril de 2018 a les 12:02 |
Central nuclear d'Ascó | Josep M. Montaner
Aquesta informació es va publicar originalment el 12 d'abril de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
La central nuclear d'Ascó I ha trobat substàncies radioactives en un dels tubs de la instal·lació que controla el nivell i composició de l'aigua, anomenat piezòmetre.

Segons ha confirmat l'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs (ANAV), es va trobar una "indicació d'activitat fa unes setmanes" i s'està fent un seguiment per esbrinar d'on ve esta traça, que hauria tingut una evolució descendent.


El president del Consell de Seguretat Nuclear (CSN) va confirmar dimecres en una comissió d'Energia al Congrés la presència d'estes substàncies i va detallar que un grup de treball analitza setmanalment els piezòmetres per saber "per què han aparegut".

Segons ANAV, la trobada no constitueix un succés notificable i tampoc suposa un perill per la seguretat, ni per la salut de les persones o el medi ambient.

El lloc on s'ha detectat és en un piezòmetre, una perforació al terreny d'uns deu centímetres de diàmetre i 30 metres de fondària, que controla el nivell d'aigua a la capa freàtica. A Ascó I, per les condicions del terreny, molt humit, n'hi ha al voltant d'una seixantena i només en un, de la unitat 2, s'han detectat substàncies radioactives.
 

 

Participació