L'Hospital de Dia Infantil i Juvenil de Tortosa incorpora l'artteràpia

El pintor i professor de pintura Alfonso Jaquete visita el centre per treballar conjuntament amb els pacients diverses temàtiques des de la vessant artística

A la fotografia, una de les creacions del taller d'artteràpia.
A la fotografia, una de les creacions del taller d'artteràpia. | Cedida.
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 17:08h
L'Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Tortosa ha incorporat l'artteràpia com a nova activitat terapèutica mitjançant la col·laboració amb la Fundació Mare Nostrum. Així, cada quinze dies, i des del voluntariat, el pintor i professor de pintura Alfonso Jaquete visita el centre per treballar conjuntament amb els pacients diverses temàtiques des de la vessant artística, com ara la natura, la metamorfosi o el ritme.

L'artteràpia és una disciplina que utilitza l'art i els mitjans visuals com a principal via de comunicació. Partix de la relació entre el procés creatiu i l'autoexpressió artística per ajudar les persones a resoldre conflictes i problemes, a desenvolupar habilitats socials, a controlar el comportament, a reduir l'estrés i a augmentar l'autoestima i l'autoconsciència.

Tal i com ressalta el mateix Alfonso Jaquete, "l'activitat no tracta de furgar en sentiments ni emocions, ni busca l'exaltació ni la catarsi. El que diguem i fem serà amb el pinzell i els colors".

L'Hospital de Dia Infanto-Juvenil de Tortosa està gestionat per la Fundació Pere Mata Terres de l'Ebre. Es tracta d'un dispositiu assistencial d'hospitalització parcial de la xarxa sanitària pública que proporciona atenció especialitzada als adolescents de les Terres de l'Ebre, d'entre 12 i 17 anys, amb problemes de salut mental perquè no poden superar de manera satisfactòria l'adolescència i tenen crisis greus, es posen en situacions de risc o inicien patologies severes. Disposa de 25 places.