Una quarantena de joves troben faena estable gràcies al programa Joves per l'Ocupació d'Amposta

Fins a 90 joves d’entre 16 i 25 anys participen al programa en la seua edició 2016-2018

Imatge d'uns dels cursos amb jóvens.
Imatge d'uns dels cursos amb jóvens. | Cedida
Redacció
03 d'abril del 2018
Actualitzat a les 11:25h
Dels 90 joves d’entre 16 i 25 anys que l’any 2016 van inscriure’s al programa Joves per l’Ocupació del Servei d’Ocupació de Catalunya a l’Ajuntament d’Amposta, un total de 36 continuen treballant en la faena que se’ls va oferir en el marc del programa, el que suposa un 40% d’inserció laboral.

Este percentatge s’enfila fins passat el 80% si es tenen en compte els joves que van aconseguir un contracte només acabar la seua formació. I és que un cop finalitzada la formació, 75 alumnes van tenir feina. Unes xifres que, en paraules de l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs, "demostren l’èxit de la feina feta des de l’equip de l’àrea de Polítiques Actives d’Ocupació i de tots els plans que s’hi desenvolupen per a la inserció laboral, en este cas, dels joves".

En relació a la seua formació, 50 alumnes que no comptaven amb la ESO van reincorporar-se a la formació reglada, i dos alumnes van poder obtenir el Graduat en ESO. Tres dels alumnes  van poder superar les proves d’accés a cicles formatius de Grau mitjà. Actualment, cinc alumnes continuen els seus estudis.

"Joves per l’Ocupació" és un programa en què s’alterna la formació amb l’experiència pràctica, amb l’objectiu millorar l’ocupabilitat de les persones joves que no tenen feina, proporcionant a este col·lectiu la qualificació i les competències professionals necessàries perquè puguen reformular la seua trajectòria professional i, d’esta manera, entrar al mercat laboral amb unes mínimes garanties d’estabilitat i/o retornar al sistema educatiu.

En el marc d'este programa s’han portat a terme un total de 10 especialitats formatives,  Perruqueria i estètica, Auxiliar de Magatzem, Aqüicultura i arts de pesca, Ramaderia, Mecànica i soldadura, Agricultura i control de plagues, Auxiliars de Jardineria, mantenidors d’edificis, activitats auxiliars de comerç i auxiliar d’indústries gràfiques, on els alumnes s’han format a nivell teòrico-pràctic i han realitzat pràctiques de l’especialitat triada per formar-se en diferents empreses del nostre territori. Cal, destacar que en esta convocatòria han participat un total de 50 empreses.