Es reobre el trànsit a l'N-340 a Alcanar després de 6 hores de tall dels CDR

Els manifestants han aixecat la protesta just quan els Mossos es disposaven a actuar

Unes 200 persones han mantingut la carretera tallada durant més de 6 hores.
Unes 200 persones han mantingut la carretera tallada durant més de 6 hores. | CDR Esparreguera
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 18:29h
Després de més de 6 hores de tall a la carretera N-340 al seu pas per Alcanar els manifestants han decidit dissoldre la concentració davant d’una imminent actuació dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra, que havien arribat a la zona al voltant de les 11:30 del matí.

Des de les 8:30 del matí unes 200 persones convocades pels Comitès en Defensa de la República (CDR) de diferents punts de les Terres de l’Ebre i el Camp de Tarragona havien tallat l’N-340 al seu pas per Alcanar, gairebé al punt fronterer amb el País Valencià.

Els manifestants hi han arribat a peu des de diversos punts per evitar que els seus vehicles fossen identificats i han cridat consignes com "llibertat presos polítics" i "vaga general", a més han pintat la paraula 'República' en color groc a l'asfalt.

Durant els primers moments s’havien produït cues de vehicles d’uns 2 km, però posteriorment els Mossos han pogut desviar el trànsit en sentit nord per la carretera TP-3318, cap a Alcanar i Ulldecona, i en sentit sud, cap a Vinaròs per la mateixa N-340. Amb això s’ha aconseguit que cap vehicle quedés atrapat.

Com a resposta, els manifestants han decidit moure el seu punt de tall i han caminat posteriorment en sentit nord fins a l’entrada al nucli d’Alcanar. En aquest punt, no han tardat en arribar 3 furgons dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra amb una trentena d’agents antidisturbis equipats amb escuts, llançadores de foam i escopetes per disparar salves.

Després d’unes 3 hores de calma tensa, i just quan els Mossos havien encerclat els manifestants per començar a actuar, les prop de 200 persones que mantinuen la protesta han decidit aixecar-la i han sortit de la carretera pel seu propi peu.

Tot seguit, s’ha pogut reobrir la carretera sense incidents.