Amposta celebra la cloenda de la campanya «els bombers t'acompanyen a donar sang»

Durant tot el mes de març, la campanya haurà visitat un total de 20 municipis

Jornada de donació de sang dels Bombers de Sabadell.
Jornada de donació de sang dels Bombers de Sabadell. | Juanma Peláez
Redacció
27 de març del 2018
Actualitzat a les 12:13h
La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” finalitzarà demà dimecres amb la col·lecta i acte de cloenda a Amposta, que serà el 20è municipi participant a l’edició d’enguany.

Per primer cop, la campanya s’ha realitzat al llarg de tot un mes, amb una gran implicació dels ajuntaments, ciutadans i, per suposat, dels parcs de bombers. 

Durant tot el dia, (de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores) es viurà una jornada de donació amb la participació dels bombers, que oferiran diverses exhibicions per a tots els públics i animaran a donar sang. 

Abans de la campanya de tot el dia a Amposta, les 19 campanyes celebrades durant el mes de març han sumat ja 1.740 donacions de sang, amb un total de 1.984 persones que han volgut sumar-se a la donació. Amb estes xifres s’ha assolit l’objectiu d’apropar-se a les 2.000 donacions, tot i les inclemències meteorològiques viscudes durant el mes de març que han afectat a algunes de les campanyes. Destaca també la xifra de 426 donants nous, un 21,47% del total.

La campanya “Els Bombers t’acompanyen a donar sang” ha comptat amb la destacada col·laboració dels ajuntaments, que s’han implicat  en la realització de la campanya gràcies a la participació d’entitats culturals (colles castelleres i geganteres, batukades, actuacions musicals, etc) per dinamitzar les diverses jornades. En esta mateixa línia, cal destacar que les donacions de sang a algunes de les ciutats s’han fet a les seus dels mateixos consistoris.
Les reserves de sang baixen considerablement durant Setmana Santa. El canvi d’hàbits i les vacances fan que la població s’acoste menys als punts de donació. Amb esta campanya s’ha aconseguit incentivar la donació les setmanes prèvies a l’abril per tal de mantenir en un bon nivell les reserves de sang a Catalunya.

Cal tenir en compte que les plaquetes, un dels elements que s’extreu de cada donació de sang, caduquen als 5 dies i que els glòbuls vermells als 42. Per això, és important mantenir les donacions al llarg de tot l’any i aconseguir unes 1.000 donacions cada dia.