Es complixen dos anys del tràgic accident de Freginals, on van morir 13 estudiants Erasmus

El magistrat número 3 d'Amposta va arxivar la causa provisionalment davant la manca de proves per imputar-li penalment la responsabilitat del sinistre al xofer

A l’autobús hi viatjaven 61 passatgers, gairebé tots estudiants d’Erasmus que tornaven de les falles de València
A l’autobús hi viatjaven 61 passatgers, gairebé tots estudiants d’Erasmus que tornaven de les falles de València | Cedida
Redacció
20 de març del 2018
Actualitzat a les 16:17h
Es complixen dos anys de l’accident d’autocar a l’AP-7, a l’alçada de Freginals, en què hi van morir 13 estudiants d’Erasmus de la Universitat de Barcelona, totes elles dones. El fet va ocórrer el 20 de març de 2016, quan  el conductor de l’autocar -de la companyia Autocares Alejandro- va perdre el control del vehicle, va travessar la franja de la mitjana i va bolcar a l’altra calçada, on un turisme va impactar contra el seu sostre. A l’autobús hi viatjaven 61 passatgers, gairebé tots estudiants d’Erasmus que tornaven de les falles de València.

La causa -en mans del jutjat número 3 d’Amposta- es va arxivar perquè es va considerar que no hi havia proves per imputar-li penalment la responsabilitat del sinistre al xofer, que va donar negatiu tant en la prova d’alcoholèmia com en la de drogues. A més, investigació va concloure que el conductor va conduir de forma estable i a una velocitat adequada, i que també havia fet els descansos pertinents.
 
El cas va ser arxivat provisionalment i reobert al gener del 2017 per la petició de les famílies de les víctimes i la fiscalia. Finalment, el magistrat va tornar a declarar el  sobreseïment provisional de la causa.