300 joves llencen una tempesta d’idees sobre com afrontar reptes en la Imagine Challenge d’Amposta

L'equip guanyador, de l'institut Montsià, podrà participar en una pre-acceleració de 4 sessions de treball a càrrec de l’Imagine Creativity Center i una plaça a l’Imagineexpress 2019

L'equip guanyador, amb els organitzadors, facilitadors i jurat.
L'equip guanyador, amb els organitzadors, facilitadors i jurat. | Adan Príncep.
S.B.
16 de març del 2018
Actualitzat el 17 de març a les 9:24h
Com es poden revitalitzar les vendes als mercats municipals? Com es pot captar a joves per crear una societat futura millor? Quin sistema es pot aconseguir que connecte el teixit empresarial amb l’administració local per tal de resoldre necessitats i/o atendre suggeriments en 24 hores? Integrar l’esport en col·lectius amb risc d’exclusió social facilitant la pràctica esportiva a nens i nenes del municipi. Estos són els 4 reptes amb els quals 300 joves han afrontat la Imagine Challenge celebrada a Amposta este divendres. Un taller d’innovació disruptiva, organitzat per Amposta Empresa dins el Fòrum Jove 2018, amb l’objectiu de provocar idees i aportacions a la societat a partir del talent dels joves, que poques vegades són interpel·lats a exposar les solucions a problemes que ens afecten a tots.

Una autèntica pluja d’idees col·lectiva en format de competició intel·lectual, basada en el Mètode Lombard liderat pel seu creador Xavier Verdaguer, fundador de l’empresa Imagine Creativity Center (ubicada a Syllicon Valley) que és la promotora tots els actes Imagine Big Challenge arreu del món. La proposta s’ha resolt amb un equip guanyador: Joves per l’Esport. Este grup d'estudiants de segon del Cicle Superior d'Administració i Finances de l’institut del Montsià, ha estat escollit entre quatre finalistes pel jurat, amb la seua iniciativa d’involucrar la gent gran a l’hora d’actuar per facilitar la pràctica de l’esport a nens i nenes que pertanyen a col·lectius en risc d’exclusió social.

Com a idea guanyadora, ara seran els quatre components del grup que l’han plantejat els encarregats de desenvolupar-la i perfeccionar-la gaudint del premi que els ha correspost: una pre-acceleració de 4 sessions de treball a càrrec de l’Imagine Creativity Center i una plaça a l’Imagineexpress 2019, un programa destinat a generar negocis en el sector del mòbil i que té lloc durant un viatge de quatre dies des de Barcelona a París i Londres en el marc del Mobile World Congress.
 

Joves per l'Esport, de l'institut Montsià, han aportat la idea escollida. Foto: Adan Príncep


La Imagine Challenge d’Amposta ha causat una gran motivació entre els estudiants d’universitat i formació professional que hi han participat. Tots han conegut, de la mà de Xavier Verdaguer i amb el suport de 35 “facilitadors”, entre professors i altres voluntaris, com afrontar reptes amb l’innnovador i creatiu Mètode Lombard, que condueix els participants per quatre fases: inspiració (entendre bé el problema i a qui es dirigigen), generació d’idees, desenvolupament d’un prototip que pot ser un producte o un servei, i comunicació de les idees de la millor mantera possible per cridar l’atenció.

El Mètode Lombard és un procés d’aprenentatge radical basat en els principis de l’emprenedoria i la innovació disruptiva, i inclou mecanismes que ajuden a generar les actituds que porten a innovar. En este sentit, tots els joves que han pres part en la Imagine Challenge han estat guanyadors pel fet de viure una experiència única que els pot ajudar a encarrilar els reptes professionals que partisquen d’idees innovadores al llarg de la seua vida.
 

La iniciativa ha atret 300 joves a l'auditori municipal d'Amposta. Foto: Adan Príncep