salut

A licitació el projecte de les obres del nou servei de radioteràpia de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa

A més a més, de la instal·lació d’un nou accelerador lineal, el nou edifici també comptarà amb dependències per a les consultes externes i per a l’hospital de dia.

per Redacció, Tortosa, 16 de març de 2018 a les 11:34 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 16 de març de 2018 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Ubicació del futur servei de radioteràpia. Foto: Cedida


Infraestructures de la Generalitat ha tret a licitació el contracte de serveis per a l'assistència tècnica, per a la redacció del projecte bàsic i executiu i la posterior direcció d'obra per al nou servei de radioteràpia de l'Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. El pressupost de licitació és de 219.387€ + IVA i l’adjudicació es preveu per al mes de juny.


El programa funcional del projecte situat al complex sanitari de l’Hospital Verge de la Cinta, preveu la construcció d’un nou edifici oncològic que inclou un accelerador lineal d’última tecnologia, que permetrà dur a terme tots els tractaments radioteràpics. D’esta manera, el servei de radioteràpia, ubicat actualment al centre sociosanitari de l’Hospital de la Santa Creu de l’EMD Jesús es traslladarà a l’Hospital de referència Verge de la Cinta de Tortosa, que formarà part de la Xarxa Oncològica de Tarragona – Terres de l’Ebre.

Habitualment, la substitució d’un accelerador lineal té una durada de 10 mesos, i això suposaria el tancament del servei durant aquest temps. Este no serà el cas a les Terres de l’Ebre, ja que fins l’entrada en funcionament del nou accelerador lineal al complex sanitari de l’Hospital Verge de la Cinta, continuarà funcionant el de l’Hospital de la Santa Creu. Per tant, els usuaris ebrencs d’este servei no es veuran afectats i no s’hauran de traslladar a Reus per tal de rebre el tractament oportú.

A més a més, de la instal·lació d’un nou accelerador lineal, el nou edifici també comptarà amb dependències per a les consultes externes i per a l’hospital de dia.

La construcció del nou edifici se situarà en una parcel·la enjardinada que hi ha a la sortida de l’aparcament de treballadors i que està delimitada per les muralles i el vial principal d’accés a l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa. Així, es proposa la construcció d’un edifici que minimitze l’impacte sobre l’entorn, que la ubicació del búnquer sigui en una planta on part de l’accelerador lineal es trobi parcial o totalment soterrat, però mantenint els accessos principals a nivell de cota de carrer i conservant l’enjardinament de l’entorn i la vegetació similar a l’estat actual.


La superfície del solar és de 2.566 m2 i l’obra civil, amb una superfície construïda de 1.226 m2, compta amb un pressupost d’execució material estimatiu de 1.965.540 EUR
 

 

Participació